Site icon NewsIT
11:52 | 04.04.23

Σίφνος: Έτσι κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων σε διεθνή έκθεση τουρισμού

Σίφνος: Έτσι κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων σε διεθνή έκθεση τουρισμού
Newsit Newsroom

Η Σίφνος δίνει τη δική της μάχη στον τουρισμό με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο καλοκαίρι που πλησιάζει…

Έντονο διεθνές ενδιαφέρον συγκέντρωσε το περίπτερο του Δήμου Σίφνου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Ferien Messe” που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη το διάστημα 16 – 19 Μαρτίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το Έργο «Μετέλλων τόποι: Σταυροδρόμια πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κεντρικό αντικείμενο του έργου είναι η πλούσια, πανευρωπαϊκής σημασίας, αρχαιομεταλλευτική και μεταλλουργική Πολιτιστική Κληρονομιά που άνθισε και εξελίχθηκε, πριν από χιλιετίες, στη Σίφνο, Σέριφο και Κύθνο και στην περιοχή της Κοινότητας Ασγάτας Κύπρου, αλλά που μέχρι τώρα ήταν γνωστή -κυρίως- στους κύκλους των ειδικών επιστημόνων και ερευνητών.

Μεταξύ των κύριων στόχων του Έργου είναι η αξιοποίηση, προστασία, ανάδειξη και προβολή αυτής της Κληρονομιάς, παράλληλα με την προώθηση νέων θεματικών μορφών τουρισμού και τη διάδοση της σχετικής συσσωρευμένης γνώσης στο ευρύ κοινό με εύληπτους τρόπους, προσβλέποντας στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αειφορία των περιοχών αυτών.

Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και δυνητικοί ταξιδιώτες από την Αυστρία και άλλες γερμανόφωνες αγορές ανταποκρίθηκαν στην «επίσημη πρώτη» του Δήμου Σίφνου να αναδείξει την πλούσια μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα και το πολιτιστικό παρελθόν των περιοχών αυτών.

Πλήθος φίλων του περιπατητικού και πολιτιστικού – αρχαιολογικού τουρισμού ενημερώθηκαν για τις περιηγητικές διαδρομές-μονοπάτια που οδηγούν στα αρχαία μεταλλεία αργύρου στον Άγιο Σώστη, στη ΒΑ πλευρά του νησιού και στην περιοχή των διάσημων χρυσορυχείων της Σίφνου στην περιοχή του Φάρου.

Η δράση «ταξίδεψε» το κοινό χιλιετίες πίσω, καθώς η μεταλλουργική και μεταλλευτική δραστηριότητα στη Σίφνο ξεκίνησε από την 3η χιλιετία π.Χ. Τα αρχαία λατομεία της Σίφνου θεωρούνται από τα πρώτα οργανωμένα λατομεία στον κόσμο και σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η Σίφνος ήταν στην αρχαιότητα από τις πλουσιότερες οικονομίες της ανθρωπότητας!

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση, πληροφοριακό υλικό διανεμήθηκε σχετικά με την αρχαία μεταλλευτική κληρονομιά των νησιών Σίφνου, Σερίφου και Κύθνου. 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version