Μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συγκεκριμένου προσώπου πρόκειται να καταθέσει η οικογένεια της 39χρονης Σόνιας Αρμακόλα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από τροχαίο που συνέβη τον ίδιο μήνα στη Σκιάθο.
Η οικογένεια της άτυχης σεφ ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατος της 39χρονης δεν οφειλόταν σε τροχαίο. Tώρα σύμφωνα με τον γαμπρό της σεφ, Κώστα Τσάκαλο, οι ιδιωτικές έρευνες που διεξάγονται βρίσκονται μία ανάσα από τον δολοφόνο.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της 39χρονης μητέρας δύο παιδιών είναι ραγδαίες. Ο κ. Τσάκαλος ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η άτυχη γυναίκα έχουν σημαντική πρόοδο στις έρευνές τους.
“Βρισκόμαστε μια ανάσα από τον δολοφόνο”
«Όπως μας πληροφόρησε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος διενεργεί τις έρευνες, όλα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της εγκληματικής ενέργειας.
Κατά 90% ήταν δολοφονία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μετά τις εορτές του Πάσχα θα μεταβεί στο νησί του Παπαδιαμάντη για να προβούν σε μία σειρά ενεργειών, όχι μόνο κατά του δολοφόνου αλλά και των ανθρώπων εκείνων που ενώ γνώριζαν, εντούτοις όλο αυτό το διάστημα δεν μίλησαν και προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια.
Η γνωμάτευση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Ματθαίου Τσούγκα επιβεβαίωσε πριν από μερικές μέρες την πεποίθηση των συγγενών της ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία.
Η γνωμάτευση του τεχνικού συμβούλου
Για τον θάνατο της άτυχης 39χρονης, ο τεχνικός σύμβουλος σημειώνει. “Διαπιστώθηκε επισκληρίδιο αιμάτωμα μετωπο-βρεγματο-κροταφικά αριστερά μεγίστου πάχους 43 χιλιοστών. Η αξονική επίσης ανέδειξε κάταγμα γραμμικό. Σε κανένα έγγραφο δεν αναφέρεται ότι υπήρξε τραύμα ή εκδορά. Δεν αναφέρεται εκδορά ή γενικώς κάκωση εις το πτερύγιο του αριστερού ωτός. Η Αρμακόλα έφθασε στο Κ.Υ. Σκιάθου ναι μεν τραυματισμένη αλλά ευρισκόμενη σε κανονικά σωματική, νοητική και ψυχική κατάσταση
Έφερε εκδρομές όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις πτώσεων ατόμου επί ασφάλτου εν κινήσει. Εις την αξονική δεν διαπιστώνονται στοιχεία αιμορραγικά. Τα λοιπά ευρήματα του εγκεφάλου είναι συμβατά με τη βαριά υποσκληρίδια αιμορραγία αριστερά κροταφικά. Δεν διαπιστώνεται κατάγματα οστών εις ολόκληρον τον σκελετό.
Ο ίδιος συμπεραίνει ότι: «Για την πρόκληση του κατάγματος του αριστερού κροταφικού και του κεφαλαιματώματος πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο με ευρεία επιφάνεια (θλων όργανο) αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτό ή σκληρό. Το πλέον σύνηθες όργανο, το οποίο έχει τους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιου είδους κρανιοεγκεφαλική κάκωση, είναι ο γρόνθος».
Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου πάντως είχε αποδώσει τα αίτια θανάτου της 39χρονης σε τραυματισμό από τροχαίο. Η άτυχη σεφ, σύμφωνα με τη διάγνωση που είχαν κάνει οι γιατροί του ΓΝΒ, υπέστη αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα και να μην διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της.
Ωστόσο, η κατάστασή της εξαρχής παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να εκφράζουν φόβους ότι ενδεχομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο. Δυστυχώς, μετά από δέκα μέρες από το τροχαίο υπέκυψε στα τραύματά της.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr