Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σκύρος: Τεχνητό πόδι σε άλογο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Δείτε φωτό!

ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom

Η πανέμορφη ”Ελπίδα” μπορεί να περπατήσει ξανά – Οι κτηνίατροι είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια και προτείναν ευθανασία –
Πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα τοποθέτηση πρόσθετου μέλους σε άλογο

Μεγάλη είναι η συγκίνηση για την “Eλπίδα” που γεννήθηκε πριν απο δυο χρόνια σε κτήμα της Σκύρου. Απο την πρώτη στιγμή παρατηρήθηκε ένα πρόβλημα στο κάτω μέρος του ποδιού της και αμέσως μπήκε σε νάρθηκα. Ωστόσο ένα μήνα μετά το πόδι παρουσίασε πληγή και απέβαλε το κάτω άκρο.

Στις περιπτώσεις αυτές συνηθίζεται τα άλογα να θανατώνονται αλλά οι ιδιοκτήτες του κτήματος είχαν άλλη γνώμη, κόντρα σε όλες τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων και πήραν την απόφαση να κρατήσουν ζωντανή την “Ελπίδα”.

Τα δυο χρόνια που ακολούθησαν έψαχναν να βρούν κάποιον ειδικό που να τους δώσει την χαρούμενη είδηση πως κάτι μπορεί να γίνει και να δωθεί λύση στο πρόβλημα κινητικότητας που αντιμετώπιζε το αλογάκι, το οποίο μπορούσε να καλπάσει αλλά όχι να περπατήσει.

ΦΩΤΟ από eviazoom

Τη λύση τελικά την έδωσε ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που διατηρεί εταιρεία με ορθοπεδικά μέλη για ανθρώπους και αφού έκανε την απαραίτητη προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη έφτασε στην Σκύρο τον Αύγουστο του 2013. Κάποια υλικά που χρειάζονταν τα έφερε με το αεροπλάνο και κάποια άλλα όπως υγρά που η αερομεταφορά τους απαγορεύονταν με το λεωφορείο.

Σύμφωνα με το eviazoom, μαζί με έναν βοηθό του έστησε ένα πρόχειρο εργαστήριο μέσα στο κτήμα και οι δύο άντρες άρχισαν να φτιάχνουν το τεχνητό μέλος. Λίγες ώρες αργότερα το μέλος τοποθετήθηκε και η “Ελπίδα” αρτιμελής πια κάνει τα πρώτα της βήματα. Πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα τοποθέτηση πρόσθετου μέλους σε άλογο.

ΦΩΤΟ από eviazoom

Ο γιατρός δώρισε το τεχνητό μέλος που μαζί με την εργασία του ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ και οι ιδιοκτήτες τον ευχαρίστησαν θερμά, με την ευχή το παράδειγμα του κτήματος να ακολουθήσουν και άλλοι ιδιοκτήτες ζώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Φθιώτιδα: Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε Λαμία, Ελάτεια και Αταλάντη – ”Ασυνήθιστοι αυτοί οι σεισμοί” λέει σεισμολόγος!

Ηλεία: Πέθανε βρέφος τριών ημερών – Τραγωδία στο νοσοκομείο Πύργου!

Ναυπακτία: Νεκρός για μία εβδομάδα μέσα στο σπίτι του – Συγκίνηση για τον θάνατο ηλικιωμένου!

Ρόδος: Το ΣΔΟΕ ”φώτισε” την απάτη και σφράγισε πασίγνωστη ψαροταβέρνα!

Πάτρα: ”Ασχολούμαι μόνο με τον κήπο μου” – Ο Κώστας Λαλιώτης για τις πολιτικές εξελίξεις!

Αχαϊα: Σαν τρελό φορτηγό… – Ο οδηγός πάτησε γκάζι για να κρύψει τις παρανομίες!

Ξάνθη: Τα συντριβάνια άρχισαν να αφρίζουν – Δείτε το βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε