Παρασκευή, 11 Οκτ.
28oC Αθήνα

Στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ταλαιπωρημένους επιβάτες του “Βιτσέντζος Κορνάρος” – Δείτε εικόνες με τους δύτες που βούτηξαν

ΦΩΤΟ από το creteplus
ΦΩΤΟ από το creteplus

Οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του “Βιτσέντζος Κορνάρος” βρίσκονται για τρίτη ημέρα στο πλοίο, το οποίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την επιθεωρηση που έγινε, το πλοίο κρίθηκε ικανό να αποπλεύσει.
Αυτό βέβαια θα γίνει μόλις βελτιωθεί ο καιρός και ο κόσμος αποβιβαστεί στην Κάσο.

Η επιχείρηση για την ρυμούλκηση του πλοίου δεν αναμένεται να γίνει πριν από το απόγευμα, καθώς τότε θα καλμάρει ο καιρός.
Ωστόσο σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι 227 επιβάτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, καθώς οι συνθήκες μέσα στο πλοίο είναι πολύ καλές…

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το “Βιτσέντζος Κορνάρος”, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του CretePlus.gr δύτες προσεγγισαν το πλοίο και εξετασαν τυχον ζημιές από την προσάραξη. Οι δύτες σύμφωνα με πληροφορίες είπαν ότι το πλοίο είναι σε καλά κατασταση.
Μένει να γίνουν όμως οι επίσημες ανακοινωσεις.

ΦΩΤΟ από το creteplus

ΦΩΤΟ από το creteplus

ΦΩΤΟ από το creteplus

ΦΩΤΟ από το creteplus

Πηγαίνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους επιβάτες

Δαπάνη, ύψους 35.000 ευρώ, για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει προσαράξει στην Κάσο, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε έκτακτη συνεδρίασή της το μεσημέρι και έπειτα από συνεννόηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής).

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 ευρώ για τα είδη διατροφής και 15.000 ευρώ για τη μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες να μεταφερθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

“Η κατάσταση άρχισε να γίνεται απελπιστική”

Ένας εκ των ταλαιπωρημένων επιβατών του πλοίου μοιράζεται στο CretePlus.gr το άγχος για την αίσια έκβαση της επιχείρησης. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η κατάσταση άρχισε να γίνεται απελπιστική».

Αναλυτικότερα, το μήνυμα του επιβάτη αναφέρει τα ακόλουθα:
«Καλημέρα η κατάσταση άρχισε να γίνεται απελπιστική . Έχουν έρθει δύτες . Το ρυμουλκό είναι Αστυπάλαια και λόγω καιρού δεν κινείται τίποτα. Η Δήμαρχος της Κάσου λέει ότι έχουν ετοιμάσει χώρους διαμονής και σίτισης με πρωτοβουλία δικιά της. Στέλνουν με ένα καΐκι μετά από παραγγελία φάρμακα, τσιγάρα, γάλα, πάνες. Ένα άτομο ζήτησε να κατέβει από το καράβι με σχοινί για να πάει στο νησί αλλά δεν το επέτρεψαν. Ο καπετάνιος λέει συνέχεια ότι το πλοίο είναι ασφαλές».

Πηγή: creteplus, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε