Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το LamiaReport, δείχνουν αρκετές αλεπούδες και άλλα ζώα νεκρά μέσα στη δεξαμενή. Πιθανόν τα νεκρά ζώα να είναι πολύ περισσότερα, άλλα που έχουν καλυφθεί από τα λύματα και δεν φαίνονται ή άλλα που πέθαναν, αφού κατάφεραν να απομακρυνθούν ελάχιστα.
Η δεξαμενή κατασκευάστηκε, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, στο «μαξιλάρι» του χωριού με όσους κινδύνους και δυσάρεστες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή αυτό συνεπάγεται.
Όμως, όπως λένε κάτοικοι, πέραν των άλλων, δεν έχει γίνει περίφραξη σε όλη την περίμετρο του οικοπέδου και της δεξαμενής, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται τα άγρια ζώα πέφτοντας μέσα στα λύματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε ανθρώπους ή και κοπάδια ζώων, αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.
Τα αποτελέσματα είναι δυσάρεστα και δικαιώνουν δυστυχώς τους κατοίκους του χωριού που διαμαρτύρονται. Δημιουργούν όμως ταυτόχρονα και ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο της κατασκευής.
Σύμφωνα με το LamiaReport, πρόστασή τους είναι η κεντρική διαχείριση των λυμάτων των ελαιοτριβείων, με την δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενης Μονάδας επεξεργασίας με την «ομπρέλα» της Περιφέρειας, τη Σύμπραξη των ίδιων των ελαιοτριβέων και άλλων επιχειρηματιών και την σταδιακή αντικατάσταση των τριφασικών ντεκάντερς με διφασικά.
Πηγή: LamiaReport