Site icon NewsIT

Ο πυροσβέστης – φοιτητής! Το γούρικο 13αρι και οι δια… πυρός εξετάσεις

27.08.2019 | 23:06
Ο πυροσβέστης – φοιτητής! Το γούρικο 13αρι και οι δια… πυρός εξετάσεις

Η θέληση ενός νεαρού πυροσβέστη τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο. Παρά τον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του πέτυχε τον στόχο του ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο.

Ο Παναγιώτης Α. Κουτσογιάννης μας αποδεικνύει, ότι η θέληση νικά τα εμπόδια. Ένα παιδί δύο μέτρα που δεν σταματά, να προσπαθεί, να προχωρά, να ανεβάζει τον πήχη και τελικά να φτάνει τον στόχο και να πραγματοποιεί τα όνειρα του.

Το 2016 τελειώνοντας το 1ο Λύκειο Λαμίας, καταφέρνει να περάσει με εξετάσεις 13ος στην Πυροσβεστική. Το 13αρι φαίνεται πως είναι ο τυχερός του αριθμός αφού σήμερα, πέρασε 13ος στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εξετάσεις δια πυρός… στην κυριολεξία!

Το 2016 ο Παναγιώτης ξεκινά την τετραετή του εκπαίδευση στην Σχολή Πυροσβεστών. Κατά τη διάρκεια της, χρειάστηκε να μετακινηθεί από την Λαμία στην Αθήνα, στην Πτολεμαϊδα και από εκεί την 1η Μαρτίου μετά την ορκωμοσία του, στο Αεροδρόμιο της Σκιάθου όπου ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα πυροσβέστη.

Τα όνειρα όμως για τον Παναγιώτη, δεν σταματούν. Το ανήσυχο πνεύμα του, τον οδηγούσε στο να κυνηγήσει ένα δεύτερο πτυχίο, αυτή την φορά στην Πληροφορική. Και ούτε… οι φωτιές κατάφεραν να τον σταματήσουν. Ταυτόχρονα με την Σχολή Πυροσβεστών και ανάμεσα στα καθήκοντα του, διάβαζε. Είχε κρατήσει ό,τι υλικό υπήρχε από τις προηγούμενες εξετάσεις του και ανάμεσα στο δύσκολο πρόγραμμα του, έβρισκε χρόνο να μελετά. Για φροντιστήρια και πολύωρη προετοιμασία, ούτε λόγος. Λίγες ώρες όμως που ξέκλεβε από την έντονη καθημερινότητα του, ήταν τελικά αρκετές για να τον οδηγήσουν σήμερα στα έδρανα της Σχολής Πληροφορικής.

Η νέα πρόκληση

Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο δεν είναι για τον Παναγιώτη απλά μια νίκη που κερδήθηκε αλλά μια καινούρια πρόκληση, αφού τώρα θα πρέπει να συνδυάσει το επάγγελμα του Πυροσβέστη με τις Πανεπιστημιακές σπουδές.

Ο ίδιος είναι σίγουρος πως με πολύ προσπάθεια, θα τα καταφέρει. Άλλωστε όπως όλοι οι Πυροσβέστες είναι πάντα μάχιμος και έτοιμος για τα δύσκολα. Το ίδιο σίγουροι για την επιτυχία του είναι και οι γονείς του, που γνωρίζουν όσο κανείς, τη δύναμη της ψυχής του. Ο Αντώνης Κουτσογιάννης και η Σοφία Δημοπούλου, καμαρώνουν σήμερα για το δίμετρο παλικάρι τους και είναι έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του και στα νέα του όνειρα!

Πηγή: lamianow.gr

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version