Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Στη Γερμανία για να χειρουργηθεί ο 15χρονος μαθητής

Στη Γερμανία για να χειρουργηθεί ο 15χρονος μαθητής

Στις 08.30 το πρωί απογειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον 15χρονο μαθητή που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Αννόβερο.

Ο μικρός, με τη συνοδεία του θεράποντος ιατρού του, από το ΠΓΝΠ, μετακινήθηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο του Αράξου και από ‘κει, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, μεταφέρθηκε στο Αννόβερο, όπου εδρεύει το εξειδικευμένο Κέντρο, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως γράφει το pelop.gr ο νευροχειρουργός Βασίλειος Παναγιωτόπουλος θα συνοδεύσει το παιδί και στο ιατρικό κέντρο της Γερμανίας και, σύμφωνα με τις σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει, θα συμμετάσχει και στην επέμβαση. Μάλιστα, με δική του απόφαση, θα καλύψει με δικά του χρήματα τα έξοδα της παραμονής του και της επιστροφής του.

Ο 15χρονος μαθητής Μ.Β., με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, μεταφέρθηκε με το κυβερνητικό αεροσκάφος, δεδομένου ότι η κατάστασή του απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται για τη νοσηλεία του.

Τον μικρό μαθητή που πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου και πλέον νοσηλεύεται στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο, συνοδευουν οι ευχές όλων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς παραχωρεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για τη μεταφορά μαθητή με πρόβλημα υγείας

Πάτρα: Παρέμβαση Λυκουρέντζου για τον μαθητή που πρέπει να εγχειριστεί

Πάτρα: Οι μαθητές που θυσίασαν την πενταήμερη εκδρομή και συγκλόνισαν τους καθηγητές τους…


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε