Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Στην Ηλεία βρήκαν τη λύση για να μην ενοχλούν οι ρακέτες στην παραλία! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το PatrisNews
ΦΩΤΟ από το PatrisNews

Η απαγόρευση του αθλήματος της ξυλορακέτας στην παραλία της Στούπας στη Μεσσηνία από το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Μάνης, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στη ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, αφού το συγκεκριμένο σπορ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ήδη εκδόθηκαν ανακοινώσεις από τοπικούς φορείς και συλλόγους που ζητούν την άρση της απαγόρευσης.
Το θέμα αποτέλεσε αφορμή για σχόλια στο διαδίκτυο, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που επικρότησαν την απόφαση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξυλορακέτας Κρεστένων, Νίκος Ψευδός, σχολίασε στο patrisnews.com τη συγκεκριμένη απόφαση:
“Η απόφαση είναι ακραία, δε την επικροτώ. Ωστόσο δεν στερείται λογικής. Έχω προσωπική εμπειρία από την παραλία της Στούπας. Η συγκεκριμένη παραλία είναι μικρή, η απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες των λουόμενων και τους ρακετίστες είναι περιορισμένη και επισφαλής. Αν και πρόεδρος του συλλόγου και λάτρης της ξυλορακέτας, δηλώνω ξεκάθαρα ότι στη συγκεκριμένη παραλία, όσοι παίζουν ρακέτες, δεν σέβονται τον κόσμο γύρω τους. Θεωρώ ότι είναι ευτύχημα που δεν είχε γίνει τόσο καιρό ατύχημα, και μάλιστα σοβαρότερο”.

O ίδιος ωστόσο, δεν υιοθετεί ακραίες και αυθαίρετες καταγγελίες και διαχωρίζει τη θέση του από τους δυσφημιστές της ξυλορακέτας. “Οι ανακοινώσεις που κάνουν λόγο για σπασμένες γλάστρες και ποτήρια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι υπερβολικές. Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω ότι αρκετοί δυσφημούν το άθλημα.
Οι επαγγελματίες ρακετίστες σέβονται την παραλία και τους λουόμενους και φροντίζουν να ασκούν το σπορ σε σημείο που να μη θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους. Oσοι επιδίδονται στην ξυλορακέτα για λόγους εντυπωσιασμού δεν μας εκφράζουν”.

Το παράδειγμα του Συλλόγου Ξυλορακέτας Κρεστένων μοιάζει ιδανικό και δείχνει ποια είναι η ενδεδειγμένη οδός για όλους.

“Στην παραλία του Κάτω Σαμικού έχουμε φτιάξει εγκαταστάσεις με γήπεδα και δίχτυα σε σημείο που δεν ενοχλούν και μας επιτρέπουν να ασκούμε το σπορ και να διοργανώνουμε τουρνουά κάθε χρόνο. Είναι η μοναδική λύση και δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Οτιδήποτε άλλο δεν παραπέμπει σε ρακετίστες.Εφόσον δεν μπορεί να δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος σε μια παραλία, να μην παίζουν ρακέτες”, αναφέρει ο κύριος Ψευδός…

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο και δύο συλλήψεις

Πάτρα: Αλβανοί έβγαλαν στην πορνεία συμπατριώτισσά τους και… βρέθηκαν με χειροπέδες

Ξάνθη: Απειλεί να πέσει στο λιμάνι… περιμένοντας τη σύνταξη!

Γεμάτα τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Κρήτης!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε