Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπο. Και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Απογοητευμένοι είναι -για μία ακόμη φορά- οι πολίτες στα Γιάννενα, με αφορμή το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο” που επέλεξε η δημοτική αρχή για να κοσμήσει την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Οι κάτοικοι της πόλης που παρατήρησαν το “δέντρο” αντέδρασαν από αμήχανα μέχρι και επικριτικά. Κι αυτό γιατί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, δεν είναι ούτε χριστουγεννιάτικο, ούτε… δέντρο.
Πάρτι στα social media
Η επιλογή πυροδότησε και ατέλειωτες συζητήσεις και σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, με κοινό τόπο και εκεί την αντίθεση των περισσοτέρων στην αισθητική της επιλογής.
Όπως υποσχέθηκα…. το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης #ioannina pic.twitter.com/Ze6UgOL0K3
— Kafros… (@O_Kafros) December 9, 2017
https://twitter.com/NikSfikas/status/939450865559265281
Το είδα με τα φώτα αναμμένα και είπα εντάξει ωραίο είναι αλλά όχι για δέντρο αλλά σα θεματικό δίπλα στο δέντρο αλλά με σβηστά φώτα είναι άθλιο κρίμα κρίμα. Πάντως τα Γιάννενα κάθε χρόνο τέτοια εποχή εδώ και 3 χρόνια με το δέντρο ασχολούμαστε πόσο κιτσ θα είναι
— Tziou_tziou (@tzio_tzio) December 8, 2017
Είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων το ασχημότερο στην Ευρώπη?
rt για ΝΑΙ , like για ΟΧΙ #ioannina pic.twitter.com/aPkyiLc50m— Kafros… (@O_Kafros) December 8, 2017
#mystylerocks δειτε λιγο το avant garde δέντρο που στήσανε στα γιαννενα, καθε χρονο και χειρότερα pic.twitter.com/3wPucCgzCh
— Natalie (@Nat_Daydreamer) December 8, 2017
Κάθε πέρσι και καλύτερα! Ή μήπως όχι;
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το «δέντρο» στα Γιάννενα διχάζει αφού οι κάτοικοι των Ιωννίνων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και στο παρελθόν με στολισμούς τουλάχιστον αμφιλεγόμενους όπως:
‘Η ακόμα και:
O Πύργος του Τάτλιν και η εξήγηση
Το φετινό «δέντρο» της κεντρικής πλατείας, κατασκεύασαν σπουδαστές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας ευχαρίστησε. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν‘ στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο δήμαρχος.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί της ερμηνείας-κατασκευής μέσω γραπτής του δήλωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο κ. Μπήτσικας έδωσε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano. «Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες» αναφέρει.
Με πληροφορίες από epirusin, typos-i, epirusnews