Site icon NewsIT

Στους δρόμους με τα τρακτερ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι

15.01.2016 | 16:31
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής.

Έντονη είναι και η παρουσία αστυνομικής δύναμης στον κόμβο του Λευκώνα, με τον κ. Αραμπατζή να μας τονίζει «είμαστε εδώ με τον διοικητή και σε συνεννόηση μαζί του ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε και στον Προμαχώνα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Σημειώνεται ότι στον νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Σε χθεσινή συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, αποφάσισε «δυναμικές κινητοποιήσεις» για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 του ίδιου μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica, και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα, ενώ την Κυριακή το βράδυ, στη Βέροια αναμένεται να συνεδριάσει η Πρωτοβουλία Αγροτών.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν οι αγρότες και στους νομούς Λάρισας, μεταξύ άλλων σε Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Έκλεισαν την εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου

Στην Αργολίδα, αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και έκαναν κατάληψη στην εθνική οδό ‘Αργους – Ναυπλίου αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Ομάδα αγροτών και κτηνοτρόφων περί τα διακόσια άτομα, συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό ‘Αργους – Ναυπλίου, στο ύψος της Δαλαμανάρας και με ογδόντα περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τις 12.30 το μεσημέρι, κατέλαβαν το οδόστρωμα της εθνικής και απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία μεταξύ των δύο πόλεων της Αργολίδας γινόταν μέσω μικρής παρακαμπτήριας οδού. Ο δρόμος άνοιξε πριν τις 16:00…

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για το φορολογία των αγροτών σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Οι αγρότες σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι «θα στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version