Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Στυλίδα: Μπλε καρχαρίας στα δίχτυα ψαρά ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας

Στυλίδα: Μπλε καρχαρίας στα δίχτυα ψαρά ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας

Ο μπλε καρχαρίας κέντρισε τα βλέμματα στη Στυλίδα, όταν ο επαγγελματίας ψαράς τον έβγαλε στη στεριά. Αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Αδύνατον να περάσει απαρατήρητος στη Στυλίδα ένας μπλε καρχαρίας ή γλαυκοκαρχαρίας, όπως λέγεται επιστημονικά το συγκεκριμένο είδος, που βρέθηκε στα δίχτυα ψαρά. Όπως ανέφερε ο ίδιος τον έπιασε ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας και με το που βγήκε στη στεριά αποφάσισε να ενημερώσει τους αρμόδιους για αυτό που είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο επαγγελματίας ψαράς Γιώργος Κουτρούμπας ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Στυλίδας για την καταγραφή καθώς αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Ο μπλε καρχαρίας ή γλαυκοκαρχαρίας είναι ακίνδυνο είδος για τον άνθρωπο και μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3,8 μέτρα και τα 390 κιλά, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 200 κιλά. Οι γλαυκοκαρχαρίες είναι ζωοτόκοι, γεννώντας 25 με 100 μικρά. Τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Σχηματίζουν κοπάδια διαχωρισμένα ανάλογα με το φύλο και μέγεθος.

Οι γλαυκοκαρχαρίες έχουν ελαφριά κατασκευή σώματος και μακρά θωρακικά πτερύγια. Το επάνω μέρος του σώματός τους είναι μπλε, το πλάι γαλάζιο και από κάτω λευκό.

Οι ενήλικες καρχαρίες δεν απειλούνται τακτικά από κανένα είδος με εξαίρεση τον άνθρωπο. Οι μικρότεροι καρχαρίες μπορεί να γίνουν λεία αρκετά μεγάλων καρχαριών όπως ο λευκός καρχαρίας και ο καρχαρίας τίγρης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις