Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Σχολεία – Θεσσαλονίκη: Επιστροφή στις τάξεις με μάσκες και συστάσεις από τους εκπαιδευτικούς

Σχολεία – Θεσσαλονίκη: Επιστροφή στις τάξεις με μάσκες και συστάσεις από τους εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους και στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν κατευθύνσεις στους ίδιους και στους γονείς τους…

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας λόγω της έξαρσης γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού, σε συνδυασμό με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2023. Συστάσεις από την επιστημονική κοινότητα στους γονείς, να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν εμφανίζουν συμπτώματα ή αδιαθεσία. Υπενθυμίζεται ότι βάσει εγκυκλίου δεν θα προσμετρώνται, μέχρι πέντε ημέρες, οι απουσίες των παιδιών που νοσούν από εποχική γρίπη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εικόνα θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς από σήμερα που ανοίγουν τα σχολεία στον αριθμό των κρουσμάτων, θα προστεθεί το αποτύπωμα των γιορτών. Επίσης ανησυχούν ότι το εθνικό σύστημα υγείας, θα πιεστεί και από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού καθώς είναι ταχύς ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στα παιδιά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV).

Η προσέλευση παιδιών στα νοσοκομεία με γρίπη και βραγχιολίτιδα αυξάνεται, με την πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας κυμαίνεται στο 50%. Στο «Αττικόν», στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό «Ηρακλείου» η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία των μαθητών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει περάσει ήδη το κατώφλι των σχολικών τάξεων, με ένα μικρό μόνο ποσοστό των παιδιών να φορά μάσκες ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, δεν έχει καταγραφεί μαζική αποχή μέχρι στιγμής λόγω ασθενειών.

Eκπαιδευτικοί από δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκαναν έκκληση στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και έδωσαν συστάσεις στους μαθητές τους να παραμένουν στο σπίτι σε περίπτωση αδιαθεσίας ή ασθενειών, αλλά και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής του σχολείου.

 «Μέχρι τώρα τα πήγαμε πολύ καλά. Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο. Να προσέχετε πολύ στο διάλειμμα, μέσα στις τάξεις και να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Αν κάποιος μαθητής νιώσει αδιαθεσία, να το αναφέρει αμέσως για να λάβουμε μέτρα. Και όσοι δεν νιώθουν καλά να μείνουν στο σπίτι. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα ανησυχητικά κρούσματα που υπάρχουν» είπαν χαρακτηριστικά οι διευθυντές των σχολείων λίγο πριν εισέλθουν τα παιδιά στις τάξεις.

Τόνισαν ακόμη ότι θα υπάρχουν καθαρίστριες που θα φροντίζουν τις τουαλέτες και τις τάξεις στα διαλείμματα ενώ οι εκπαιδευτικοί θα ανοίγουν τα παράθυρα για να αερίζονται οι σχολικές αίθουσες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις