Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σύγχρονο Κωσταλέξι στην Καλαμάτα: «Υποφέραμε τόσο καιρό» λέει η μητέρα της 29χρονης που ζει σε κλουβιά εδώ και 7 χρόνια

Σύγχρονο Κωσταλέξι στην Καλαμάτα: «Υποφέραμε τόσο καιρό» λέει η μητέρα της 29χρονης που ζει σε κλουβιά εδώ και 7 χρόνια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μητέρα της 29χρονης μιλάει στο newsit.gr, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που θυμίζει Κωσταλέξι. Το θέμα έρχεται από την Καλαμάτα, με τη γυναίκα να ζητάει βοήθεια για να μπει ένα τέλος.

«Υποφέραμε τόσο καιρό, από χρόνια υπάρχει αυτή η κατάσταση, είναι όλοι ενήμεροι και ξέρουν τα πάντα»,  λέει στο newsit.gr η μητέρα από την Καλαμάτα που κλείνει την κόρη της σε αυτοσχέδια κλουβιά για να την προστατέψει όπως μας λέει, από το σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα που πάσχει. Μια υπόθεση που παραπέμπει σε Κωσταλέξι, στην Ελλάδα του 2024. Ένα δράμα, για το οποίο δεν δόθηκαν λύσεις, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έγιναν.

Η απίστευτη ιστορία, που σε πολλές πτυχές της θυμίζει ένα νέο «Κωσταλέξι» διαδραματίζεται τα τελευταία επτά χρόνια στο χωριό Άμμος στην περιοχή της Μεσσηνίας, κοντά στην Καλαμάτα. Η 29χρονη κοπέλα έχει μάθει να ζει σε δύο κλουβιά που έχουν δημιουργήσει οι δικοί της άνθρωποι, προκειμένου όπως υποστηρίζει η μητέρα της να είναι προστατευμένη από αυτοτραυματισμούς αλλά και να μην προκαλέσει κακό σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, αιτία του εγκλεισμού στα κλουβιά που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στον κήπο του, είναι ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα που πάσχει.  

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η 29χρονη, λυγίζουν ακόμα και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες, ενώ όπως ισχυρίζεται η οικογένεια έχει ζητήσει την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση. «Οι ειδικοί ξέρουν τη βοήθεια που χρειαζόμαστε. Όταν θα έρθουν θα μιλήσουμε και θα δούμε τι συμβαίνει, θα δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας», λέει στο newsit.gr η μητέρα του κοριτσιού και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Βγήκε το θέμα, δημοσιοποιήθηκε και αισθάνομαι ότι προστατεύτηκε το παιδί μου, εμένα μου αρκεί που ακούστηκε. Προς το παρόν δεν έχει έρθει ακόμα κανένας».

Η 29χρονη υιοθετήθηκε σε ηλικία 22 μηνών από την οικογένεια στο χωριό Άμμος της Μεσσηνίας και από τότε έως και σήμερα ζούσε πάντα μαζί τους. Μάλιστα η μητέρα της που η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο με τα κλουβιά μέσω του newsit.gr απευθύνεται και σε άλλους γονείς που βιώνουν παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.  

«Οι μανούλες που περνάνε όλο αυτό ξέρουν τι πρέπει να κάνει η κάθε μία ξεχωριστά γιατί όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Από εκεί και μετά όταν αγαπάς το παιδί σου το φροντίζεις», λέει και συμπληρώνοντας τονίζει: «Δεν είναι τίποτα δύσκολο όταν αγαπάς το πλασματάκι που έχεις αναλάβει, εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι ως άνθρωποι να βοηθάμε τον πλησίον μας. Ο άνθρωπος ο οποίος περπατάει πρέπει να προσφέρει».

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις