Κυριακή, 21 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σύσκεψη για τους σεισμούς στην Κοζάνη – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

ΦΩΤΟ από το kozan.gr
ΦΩΤΟ από το kozan.gr

Η σύσκεψη έγινε στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή τριών σεισμολόγων (Δρακάτος, Λεκίδης και Παπαϊωάννου) με αφορμή τις σεισμικές δονήσεις που έχουν… ταρακουνήσει τους κατοίκους τις τελευταίες ημέρες.

“Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το φωνάζω πολύ για να μη γίνει παρεξήγηση, δείχνουν μία ενεργοποίηση, ενός κομματιού ρήγματος, το μήκος του οποίου συνάδει με το μέγεθος του σεισμού που έγινε. Και επαναλαμβάνω τα μέχρι στιγμής. Το λέω έτσι γιατί είναι φύση. Δεν υπάρχει γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο για να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση”.
Aυτό ανέφερε σχετικώς, όταν ρωτήθηκε από τον απερχόμενο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, ο σεισμολόγος Χρήστος Παπαϊωάννου.

Δείτε το βίντεο του kozan.gr

“Οι επιταχύνσεις που αναπτύσσονται στην Αιανή είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες στην Κοζάνη, γι’ αυτό και υπάρχουν οι ζημιές που είδαμε. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αλλά θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε χρησιμότερα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα του επιταχυνσιογράφου που εγκαταστήσαμε”, είπαν μεταξύ άλλων οι τρεις σεισμολόγοι…

“Τα φράγματα, πιθανόν, με μια πιθανότητα σχετικά χαμηλή, μπορεί να επιταχύνουν την έλευση ενός σεισμικού συμβάντος. Δε δημιουργούν, δεν προκαλούν το σεισμό”. Aυτά ανέφεραν σε γενικές γραμμές και οι τρεις σεισμολόγοι ( Δρακάτος, Λεκίδης και Παπαϊωάννου) κατά τη σημερινή σύσκεψη στην περιφέρεια, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Διαβάστε ακόμα:

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Κοζάνης από το νέο σεισμό! – ΒΙΝΤΕΟ με τις ζημιές σε σπίτια

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κοζάνη ανησυχεί τους κατοίκους

Σεισμός στην Κοζάνη – Ταρακουνήθηκε και η Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ από τις ρωγμές σε κτίρια

Τουλάχιστον 50 τραυματίες από 6,2 ρίχτερ στην Ινδονησία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε