Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έκαναν τοξικολόγοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της μητέρας τριών παιδιών. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα προσκομιστούν -πιθανότατα αύριο- στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ώστε να περιληφθούν στη δικογραφία.
Κατά πληροφορίες, υπάρχει “ισχυρή πιθανότητα” οι συγκεντρώσεις των δύο φαρμακευτικών ουσιών, όπως αυτές ανιχνεύθηκαν στην γυναίκα, να ενοχοποιούνται για τον θάνατό της. Πρόκειται για τις αναισθητικές ουσίες “προποφόλη” και “φαιντανύλη”, η χορήγηση των οποίων, όπως επισημαίνεται από ιατροδικαστές, δεν προβλέπεται εξ ορισμού από αγγειοχειρουργούς (λόγω της ειδικότητάς τους).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε κάθε περίπτωση, το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες.
Από την πλευρά του, ο ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στη νέα κατάθεση που ζήτησε να δώσει στην ανακρίτρια -κάτι που πιθανολογείται ότι θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα- δεν αποκλείεται να ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης κιρσών χορήγησε αναισθησία λόγω του φόβου της γυναίκας ότι θα πονέσει, αποδίδοντας τον θάνατό της σε ιατρικό λάθος.
Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του κατάθεση, αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο της 36χρονης, υπερασπιστική γραμμή την οποία φέρεται τώρα αποφασισμένος να αλλάξει. Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε.
Να σημειωθεί ότι η 36χρονη Γεωργιανή βρέθηκε στις 3 Μαϊου, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της, γυμνή και σε κατάσταση σήψης, σε γκρεμό, στην περιοχή του Παλιουρίου Χαλκιδικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ