Μέχρι αυτή την ώρα δυο είναι τα ύποπτα σκάφη που έχουν μπει στο “μικροσκόπιο”, τα οποία ερευνώνται εξονυχιστικά πόντο πόντο προκειμένου να φανερώσουν το κατά πόσο συμμετείχαν ή όχι στον διαμελισμό της άτυχης γυναίκας στην Κέρκυρα.
Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης που κλήθηκε να κάνει επισκόπηση στις μηχανές και στις προπέλες των δυο ταχυπλόων σκαφών μπορεί μεταξύ τους να είναι πανομοιότυπα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες βασικές και κρίσιμες διαφορές, που ίσως βγάλουν κάποια ασφαλείς συμπεράσματα τις επόμενες ημέρες:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Υπάρχουν δυο ταχύπλοα που εξετάζονται ως εν δυνάμει υπαίτια εμπλεκόμενα για το ατύχημα προδήλως στο Αυλάκι της Κέρκυρας. Πήρα παραγγελία από το γραφείο Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής να κάνω μια επισκόπηση στις μηχανές, στις προπέλες και στα σκάφη, μήπως και προκύψει κάποιο εύρημα που θα βοηθήσει στην διαλεύκανση. Είναι κάτι που συμβαίνει σε περιστατικά κι άλλου είδους ανθρωποκτονιών”.
Σύμφωνα με το ιατροδικαστή το αντικείμενο στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με το πόσο οι κακώσεις στη σορό της γυναίκας είναι συμβατές ή ασύμβατες με τις λάμες των πτερυγίων της μηχανής που της αφαίρεσαν την ζωή:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Μιλάμε για πανομοιότυπα σκάφη, τα οποία έχουν κάποιες διαφορές κρίσιμες μεταξύ τους. Παίζουν ρόλο οι διαστάσεις των κακώσεων κατά πόσο ταιριάζουν με τις διαστάσεις των πτερυγίων, που έχει η κάθε προπέλα. Αν μιλούσαμε για μια μικρή βάρκα δεν θα γινόταν λόγος. Εδώ μιλάμε για σχεδόν πανομοιότυπες μηχανές, ιδίας ιπποδύναμης και μάρκας.
Έχω συλλέξει κάποια πράγματα, τα οποία ελέγχω και αξιοποιώ. Ο λόγος που πήγα ήταν να δω αν τα τραύματα συνάδουν με μια από τις δυο μηχανές και αν είναι ασύμβατα αντίστοιχα τελείως με κάποια από τις δυο ή και με τις δυο. Έχουμε κάνει και δειγματοληψία για dna, καθώς βρέθηκε κάτι και αναμένουμε αποτελέσματα. Σε αυτό βοήθησε η Αστυνομική Διεύθυνση εδώ και το τμήμα που διαθέτη εγκληματολογικών ιατρών”.
Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα με τα σκάφη να εξακολουθούν να βρίσκονται στην μαρίνα των Γουβιών καθώς δεν έχουν ακόμα αποδεσμευτεί:
“Οι κακώσεις είναι από προπέλα μεγάλων διαστάσεων για ταχύπλοο σκάφος, η γυναίκα δεν εισρόφησε νερό, επιβίωσε για λίγα λεπτά, ενώ με βάση τις κακώσεις δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, ακόμα κι αν έμπαινε αμέσως στο χειρουργείο. Οι μηχανές έχουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ίδιες διαστάσεις οι λάμες τους, όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια που θεωρώ πως θα προσεγγίσω με ασφάλεια, όσο αναφορά την ταυτοποίηση από πλευράς μου. Κάθε ιατρική πραγματογνωμοσύνη εκτιμάται ελεύθερα από την προανάκριση μέχρι τον Άρειο Πάγο”.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η 60χρονη, κολυμπούσε όπως έκανε κάθε μέρα σε απόμερο σημείο της παραλίας Αυλάκι στη βορειοανατολική Κέρκυρα, έχοντας απομακρυνθεί από την ακτή. Μαρτυρίες φέρουν τη γυναίκα να είχε φτάσει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την παραλία, χωρίς να διαθέτει την ειδική σημαδούρα για λουόμενους που απομακρύνονται πέραν των 200 μέτρων.
Τότε, ένα ταχύπλοο σκάφος το οποίο έσερνε σκιέρ, προφανώς δεν είδε τη γυναίκα, πέρασε από πάνω της και στη συνέχεια, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα αλλάζοντας ρότα και εξαφανίστηκε απομακρυνόμενο από τον κόλπο του Αυλακίου στην ανοικτή θάλασσα.
Το περιστατικό είδαν λουόμενοι αλλά και επαγγελματίες, ενώ χειριστής ταχύπλοου που συνεργάζεται με τοπική επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, μπήκε αμέσως σε σκάφος στην παραλία και έσπευσε να βοηθήσει την πολυτραυματισμένη γυναίκα.