Οι δύο σταθμάρχες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να μελετήσουν με τους δικηγόρους τους, όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.
Την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας πέρασαν λίγο μετά τις 12:00 οι δύο από τους τρεις κατηγορουμένους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι δύο σταθμάρχες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι δύο σταθμάρχες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου οπότε αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στον ανακριτή για το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ του δυστυχήματος. Ο επιθεωρητής πήρε προθεσμία για τις 30 Μαρτίου.
Στόχος του εφέτη ανακριτή είναι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.
Σημειώνεται πως ο ανακριτής έχει στα χέρια του μία ογκώδη δικογραφία, την οποία μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλές παραμέτρους, τόσο για τα αίτια του δυστυχήματος όσο και για την εμπλοκή προσώπων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δε θέλει να μιλά για τη τραγωδία
Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της Λάρισας που είχε βάρδια την ώρα της σύγκρουσης κρατείται στην 4η πτέρυγα των φυλακών της Λάρισας, στο ισόγειο του σωφρονιστικού ιδρύματος, μαζί με κρατούμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά μεροκάματα και ζητά μόνο τα απαραίτητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ακόμη σαστισμένος, δίχως να μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.
Ο σταθμάρχης είναι ολιγομίλητος, χαμένος στις σκέψεις του. Δεν θέλει να προαυλίζεται και αρνείται να αναφέρει ή να ακούσει κάποιον άλλο να αναφέρεται στη σιδηροδρομική τραγωδία. Μάλιστα, δεν παρακολουθεί τα όσα μεταδίδονται στην τηλεόραση, ενώ το μόνο που έχει ζητήσει μέχρι στιγμής, να έχει μαζί του, είναι ένα μικρό ραδιόφωνο.
Ο 59χρονος αποφεύγει να έχει την παραμικρή επαφή με άλλους κρατούμενους. Με τους μόνους που έχει συνομιλία είναι με τη σύζυγό του, είτε από το τηλέφωνο, είτε όταν εκείνη τον επισκέπτεται στις φυλακές και με τους δικηγόρους του, οι οποίοι του περιγράφουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η υπεράσπισή του.