Κυριακή, 30 Ιουν.
29oC Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: «Βλέπαμε ένα παιδί που σπαρταράει στην άσφαλτο» συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: «Βλέπαμε ένα παιδί που σπαρταράει στην άσφαλτο» συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

«Κατέβηκα κάτω και είδα το παιδί σωριασμένο στον δρόμο με αίματα» λέει στο newsit.gr ένας κάτοικος της Καρύστου στην Εύβοια, που έγινε μάρτυρας του δυστυχήματος στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 16χρονο αγόρι.

Όλα συνέβησαν στις 11:45 το μεσημέρι της Πέμπτης (27.6.24), στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου στην Κάρυστο Εύβοιας, όταν μικρό φορτηγό που οδηγούσε 17χρονος χτύπησε ένα 16χρονο αγόρι που οδηγούσε μηχανάκι και τον εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μικρό φορτηγό κινούμενο επί της οδού Οδυσσέως παραβιάζοντας την εκ δεξιών προτεραιότητα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το μηχανάκι που κινούνταν επί της οδού Διονυσίου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου οι οποίοι ενημερώθηκαν στις 11:50 από διερχόμενους οδηγούς καθώς και ασφθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον οδηγό του δικύκλου στο νοσοκομείο Καρύστου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 17χρονος εγκατέλειψε το θύμα και εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην ΕΟ Καρύστου – Λεπούρων στις 12:30.

«Είδαμε να βγαίνουν από τη μύτη και τα αυτιά»

«Ήμουν μέσα στο σπίτι την ώρα που έγινε το δυστύχημα. Άκουσα μόνο μια κραυγή, ένα ουρλιαχτό ενός αυτόπτη μάρτυρα που φώναξε “Που πας ρε;”. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα το παιδί σωριασμένο κάτω, χτυπημένο και κατεβήκαμε κάτω» λέει στο newsit.gr.

Και συνεχίζει: «Είδαμε να βγαίνουν αίματα από τη μύτη και τα αυτιά. Ο οδηγός του φορτηγού δεν κατέβηκε από το όχημα, σηκώθηκε και έφυγε, εγκατέλειψε το θύμα. Όλα ήταν τραγικά, όλοι σοκαρισμένοι. Βλέπαμε ένα παιδί που σπαρταράει στην άσφαλτο σαν γατί».

Ακόμα σοκαρισμένος, μη μπορώντας να διαγράψει από το μυαλό του αυτή τη ζοφερή εικόνα μας αναφέρει ότι «μας είπαν ότι το μηχανάκι περνούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν φορούσε κράνος το παληκάρι. Ούτε δίπλωμα είχαν, ούτε τίποτα».

Με αφορμή το αιματοβαμμένο περιστατικό στην άσφαλτο ο μάρτυρας καταγγέλλει μέσω του newsit.gr ότι «εδώ στην Κάρυστο κανείς δεν φοράει κράνος, υπάρχει ασυδοσία, δεν υπάρχει έλεγχος και γίνεται ένας κακός χαμός. Δυστυχώς έγινε το μοιραίο».

Μάλιστα μας αναφέρει και μια πληροφορία ότι δυστυχώς «το θύμα απ’ό,τι έμαθα, παλιότερα είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί σε αυτόφωρο πάλι για παραβάσεις για το μηχανάκι, για κράνος κτλ».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις