Site icon NewsIT

Θάνατοι 11 ηλικιωμένων σε γηροκομείο στην Πάτρα: Κλήθηκαν 15 μάρτυρες

30.12.2021 | 11:02
Θάνατοι 11 ηλικιωμένων σε γηροκομείο στην Πάτρα: Κλήθηκαν 15 μάρτυρες

Στην πταισματοδίκη διαβιβάστηκε την Τρίτη (29/12) ο φάκελος της εισαγγελικής παραγγελίας που αφορά την έρευνα για τον θάνατο έντεκα τροφίμων ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας. Στο διαβιβαστικό – όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ – αναφέρονται 15 ονόματα που θα κληθούν για κατάθεση. 

Οι 15 μάρτυρες, που κλήθηκαν να καταθέσουν για την έρευνα στο γηροκομείο της Πάτρας, είναι – σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr – άτομα που εργάζονται στο κέντρο φιλοξενίας και συγγενείς των θυμάτων. Οι Αρχές αναζητούν την αιτία των 11 θανάτων, αν και ποια ανάμιξη έχει το προσωπικό σε αυτούς, ποιοι και πόσοι ήταν εμβολιασμένοι από τους τροφίμους και τους υπαλλήλους, αν τυχόν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και ποιοι οι λόγοι που δεν προχώρησαν στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού κ.ο.κ.

Στην εισαγγελική παραγγελία, που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και απεστάλη στην πταισματοδίκη, έχουν συσχετισθεί δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, δηλώσεις και αναρτήσεις συγγενών των θυμάτων και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στο μεταξύ, ο αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Μπονάνος, παρότι δεν προβλέπεται να καταθέσει στο πρώτο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης, δήλωσε ότι «ως Περιφέρεια έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή μας και οποτεδήποτε κληθούμε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης».

Τέλος, παρά τις αργίες της εορταστικής περιόδου οι κλήσεις στους μάρτυρες από την πταισματοδίκη θα γίνουν τάχιστα, διότι βούληση της εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνηθούν τάχιστα οι συνθήκες της απώλειας των 11 ανθρώπινων ζωών.

Με πληροφορίες από pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version