Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Θερμοπύλες: Η ιδιαίτερη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τυφλό πρόσφυγα – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες…

Εκεί εκτός των άλλων είχε και μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ομάρ, έναν Σύριο τυφλό πρόσφυγα. Ο υπουργός τον ρώτησε αν θέλει να τον βοηθήσει να πάει στη σχολή τυφλών. Εκείνος απάντησε ότι θέλει να πάει στη Γερμανία όπου τον περιμένει η αδελφή του. Επίσης, όπως τον ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ένας άλλος νεαρός θέλει να δώσει το νεφρό του στην αιμοκαθαιρόμενη μητέρα του. Ο Υπουργός υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με τον ΕΟΜ και να βοηθήσει να γίνει δωρεάν η μεταμόσχευση.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, σημειώνοντας την ανάγκη να επιλυθούν τα άμεσα θέματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Τα μικρά προσφυγόπουλα κρατούσαν χαρτόνια που επάνω έγραφαν “βοηθήστε να ανοίξουν τα σύνορα” και φυσικά αυτό ήταν που ζήτησαν από τον Υπουργό και οι μεγαλύτεροι.

Πηγή: lamiareport.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε