Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: 15χρονος διακινητής μεταναστών μετέφερε με αυτοκίνητο 9 πρόσφυγες

16.07.2024 | 13:13
Θεσσαλονίκη: 15χρονος διακινητής μεταναστών μετέφερε με αυτοκίνητο 9 πρόσφυγες

Ο ανήλικος διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από αστυνομικούς, που αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες.

Ένας 15χρονος από τη Συρία συνελήφθη επειδή μετέφερε παράνομα με Ι.Χ. αυτοκίνητο εννέα πρόσφυγες, μεταξύ αυτών επτά συνοδευόμενους ανήλικους. Το εμφανώς υπερφορτωμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών (στο ύψος του Λαχανά).

Αγνοώντας το σήμα των αστυνομικών να σταματήσει, ο ανήλικος ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να συλληφθεί ύστερα από σύντομη πεζή καταδίωξη.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ που είχαν εισέλθει παράνομα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνική επικράτεια μέσω του Έβρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει ανήλικους για παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών. Πίσω από ανάλογες υποθέσεις βρίσκονται συνήθως κυκλώματα δουλεμπόρων που έναντι αμοιβής χρησιμοποιούν ανήλικους για να κάνουν τη συγκεκριμένη “δουλειά”, θεωρώντας τους “αναλώσιμους”.

Ο 15χρονος Σύρος οδηγήθηκε νωρίτερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Στο μεταξύ, μία ακόμη υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών αποκάλυψαν το τελευταίο 24ωρο οι αστυνομικοί έλεγχοι στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης – Σερρών, με τη σύλληψη ενός 19χρονου Παλαιστίνιου που μετέφερε πέντε πρόσφυγες, τέσσερις Σύρους κι έναν Ιρακινό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version