Τρίτη, 16 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: 92χρονη γιατρός άφησε με διαθήκη ακίνητα φιλέτα σε έναν άντρα που γνώρισε στην εκκλησία

Θεσσαλονίκη: 92χρονη γιατρός άφησε με διαθήκη ακίνητα φιλέτα σε έναν άντρα που γνώρισε στην εκκλησία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η διαθήκη έκρυβε για ορισμένους δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατρός στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να γράψει όλα τα ακίνητα που είχε, σε έναν άντρα που γνώρισε τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Για τους συγγενείς της πρόκειται για ψευτομοναχό.

Σκωτσέζικο ντους για τους στενούς συγγενείς της 92χρονης που ευελπιστούσαν να γίνουν κληρονόμοι. Η αισιοδοξία έδωσε θέση στον έντονο εκνευρισμό όταν άνοιξε η διαθήκη στη Θεσσαλονίκη. Η γιατρός είχε αφήσει όλα τα ακίνητα – φιλέτα που κατείχε σε έναν άντρα με τον οποίο συζούσε για ένα διάστημα προς το τέλος της ζωής της. Οι στενοί συγγενείς της, υποστηρίζουν πως η γνωριμία τους έγινε σε εκκλησία. Όπως λένε πρόκειται για ψευτομοναχό που είχε σχέδιο. Μια μεθοδολογία που τους άφησε στα κρύα του λουτρού.

Η 92χρονη γιατρός κατείχε ένα μεγάλο πολυτελές διαμέρισμα στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, ιατρείο στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και ορισμένα άλλα ακίνητα μικρότερης αξίας. Πείστηκε από έναν «ψευτομοναχό» όπως υποστηρίζουν συγγενείς της και του έγραψε όλη την ακίνητη περιουσία της εν μια νυκτί.

Η συγκεκριμένη κυρία παρότι ήταν μορφωμένη προφανώς διάγοντας έναν μοναχικό βίο καθώς δεν είχε παιδιά και σύζυγο πιάστηκε εύκολα στα «δίχτυα» του ψευτομοναχού που όπως φαίνεται την προσέγγισε στην εκκλησία που πήγαινε και έτσι κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη της. Μάλιστα, την έπεισε και έμεινε μαζί της. Έτσι η 92χρονη λίγο πριν πεθάνει άφησε διαθήκη στην οποία έγραψε όλη της την περιουσία στον ψευτομοναχό.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα ανίψια της υπερήλικης γιατρού όταν ανοίχτηκε η διαθήκη και αποκαλύφθηκαν τα νέα δεδομένα αποφάσισαν να ψάξουν την υπόθεση καθώς γνώριζαν ότι η συγγενής τους νοητικά δεν ήταν στα καλύτερα της. Έτσι ανακάλυψαν ότι παρά του ότι ζούσε σε πολυτελές διαμέρισμα η εικόνα του από άποψη καθαριότητας θύμιζε κυριολεκτικά μια βρώμικη αποθήκη όπου παντού ήταν πεταμένα σκουπίδια.

Έτσι απευθύνθηκαν σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο όμως πρωτόδικα έχασε την υπόθεση και στη συνέχεια ανέθεσαν την υπόθεση στο γραφείο της δικηγόρου και ειδικής γραφολόγου Χριστίνας Σωτηράκογλου προκειμένου να εκδικαστεί η έφεση που κατατέθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πέραν αυτής της υπόθεσης όμως, όπως επισημαίνει η κ. Σωτηράκογλου οι περιπτώσεις που αλλοδαποί οικιακοί βοηθοί καταφέρνουν και πείθουν ή και αναγκάζουν τους υπερήλικες «κρατώντας τους το χέρι και πιέζοντας το στο χαρτί να υπογράψουν τη διαθήκη» όπου τους γράφουν ακίνητα τους είναι πάρα πολλές και μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πλειονότητα αυτών αφορά διαμερίσματα και καταστήματα φιλέτα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συγγενείς της 92χρονης στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται αποφασισμένοι να «κυνηγήσουν» την υπόθεση, με την ελπίδα στο τέλος να πάρουν ένα μερίδιο έστω, από την περιουσία της γιατρού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις