Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Vegan οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη φωτιά σε εργοστάσιο με αυγά της «Tsakiris Family»

Θεσσαλονίκη: Vegan οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη φωτιά σε εργοστάσιο με αυγά της «Tsakiris Family»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο, απειλεί ότι θα επανέλθει αν η επιχείρηση της «Tsakiris Family» με τα αυγά στη Θεσσαλονίκη λειτουργήσει ξανά.

Λύθηκε το μυστήριο για τη φωτιά που κατέκαψε εργοστάσιο με αυγά στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση της εταιρείας «Tsakiris Family» στη Νεοχωρούδα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, μετά από σχέδιο οργάνωσης, που ανέλαβε μάλιστα και την ευθύνη για τον εμπρησμό. Πρόκειται για την ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών) που προειδοποιεί πως αν οι ζημιές αποκατασταθούν και η επιχείρηση λειτουργήσει ξανά, θα επανέλθουν με τις ίδιες διαθέσεις. «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε ανάρτησή της οργάνωσης σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως ο λόγος που προχώρησαν στον εμπρησμό της εταιρείας με αυγά είναι ο βασανισμός των ζώων. Διαμηνύουν μάλιστα πως προτίθενται να ξανακάψουν τις εγκαταστάσεις σε περίπτωση που λειτουργήσουν και πάλι. 

Στην ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης αναφέρονται τα εξής: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό της αυγοπαραγωγικής εταιρίας Tsakiris Family στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η λύπη σας για την κατεστραμμένη «περιούσια» σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά.

Αισθανόμενα όντα που μπορούν να νιώσουν κάθε συναίσθημα που νιώθουμε κι εμείς, αντιμετωπίζονται ως πρώτη ύλη της καπιταλιστικής παραγωγής. Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά.

Δεν περιμένουμε να «έρθει η ώρα» να ασχοληθούμε με τα ζώα όπως μας ζητάνε οι γραφικοί επαγγελματίες επαναστάτες. Ορίζουμε εμείς ότι η κατάλληλη ώρα είναι τώρα και προχωράμε με ανυποχώρητο αγώνα. Μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Άουσβιτς των ζώων.

ΥΓ1: Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε.

ΥΓ2: Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά, ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης γνωστοποίησε πως από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αυγών, καθώς και οι υποδομές των logistics.

Να σημειωθεί, ότι η φωτιά που τύλιξε στις φλόγες το εργοστάσιο και κατέστρεψε το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ξέσπασε το βράδυ της 22ης Αυγούστου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις