Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αναζητώντας το… soundtrack της πόλης στο Reworks Festival!

Θεσσαλονίκη: Αναζητώντας το… soundtrack της πόλης στο Reworks Festival!
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσκληση να αφουγκρασθούμε τους ήχους της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας το δικό της… soundtrack απευθύνουν οι διοργανωτές του Reworks Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στην πόλη.

Το είναι ένα νέο project το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο τη δημιουργία ενός soundtrack για την πόλη βασισμένου σε φυσικούς ήχους από διάφορα σημεία της, όπως ο Λευκός Πύργος, η Νέα Παραλία, τα Κάστρα, το Καπάνι, η Στοά Μοδιάνο. Φυσικοί ήχοι των σημείων έχουν ηχογραφηθεί, υπό την επιμέλεια του σχήματος ηλεκτρονικής μουσικής «Tendts» και είναι διαθέσιμοι μέσω συνδέσμου, μαζί με διάφορες ηχητικές «λούπες» προκειμένου καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να επανα-δημιουργήσουν τον ήχο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δική τους ηχητική ματιά.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν στο info@reworks.gr έχοντας ως θέμα «Resound/Echos of Thessaloniki» και ο δημιουργός της σύνθεσης που θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Larry Gus (DFA), And.id (Mobilee recs), Cayetano (Klik Recs), Tendts (Project Mooncircle/Lower Parts) και Ison (NON) θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο Reworks 2017 και να συμμετέχει ως μέλος της επιτροπής επιλογής στην επόμενη έκδοση του project.

Η ημερομηνία λήξης συμμετοχών ορίζεται η 27η Aυγούστου 2017.

Μουσική γιορτή για τη Θεσσαλονίκης

Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, για το μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 10 διαδοχικά χρόνια στο Resident Advisor, το Reworks προσδοκά να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη, για μια ακόμη χρονιά, σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης είναι ενταγμένο το Reworks Agora, ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum με ομιλητές, πρωτοβουλίες, ειδικούς και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας, της δημιουργικής οικονομίας και του πολιτισμού. Εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, συναυλίες θα λάβουν χώρα και φέτος με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξή τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Reworks, είναι ένα από τα 8 ευρωπαϊκά φεστιβάλ που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα «We are Europe», εκπροσωπώντας και προβάλλοντας την εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή σε ένα κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου στην Ευρώπη. Στην κατεύθυνση αυτή, θα υποδεχθεί το Nuits Sonores από τη Γαλλία και το Insomnia από την Νορβηγία, τα οποία θα επιμεληθούν μέρος του καλλιτεχνικού και συνεδριακού προγράμματος.

Στις συμμετοχές της διοργάνωσης περιλαμβάνονται ο Dixon, νούμερο ένα DJ στον κόσμο για τέσσερις διαδοχικές χρονιές, ο techno DJ Ben Klock, ο Solomun, ο Recondite, οι Μotor City Drum Ensemble και Andriatique, από τα πιο πολυσυζητημένα δίδυμα στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, καθώς και ο πρωτοποριακός Hauschka.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις