Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις από τον Δήμο Παύλου Μελά για την αδειοδότηση καύσης εναλλακτικών καυσίμων στο ΤΙΤΑΝ

10.02.2014 | 16:42
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την αντίδραση του Δήμου Παύλου Μελά προκάλεσε αδειοδότηση περιβαλλοντικών όρων που χορηγείται στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για την καύση εναλλακτικών καυσίμων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει στα χέρια του τη σχετική απόφαση και γνωστοποιεί ότι ο Δήμος θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Αυτό που συνέβη αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Δεν μπορεί κανείς να αποφασίζει για την καύση διαφόρων ουσιών χωρίς να ερωτηθούμε. Δεν πρόκειται να δεχτούμε έστω και μία υποψία κινδύνου για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων των δυτικών συνοικιών. Είμαστε σε σαφή θέση αντιπαλότητας και με τον ΤΙΤΑΝΑ για τη σχετική αδειοδότηση αλλά και με την πολιτεία, γιατί οτιδήποτε κακό με περισσή ευκολία το χωροθετεί στα δυτικά της πόλης και οτιδήποτε καλό προωθείται δεν προχωρά τελικά”.

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου, σχολιάζει ότι απόψε θα ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ την ίδια στιγμή θα διερευνηθούν νομικά οι δυνατότητες αναστολής της εφαρμογής της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Επιπλέον, η δημοτική αρχή θα έρθει σε επικοινωνία με άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης και θα προωθηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός ενεργειών για το ζήτημα.

Στο μεταξύ, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο πενήντα συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ της Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ. Σε αυτή θέτει ζητήματα διαβούλευσης, ερωτά αν έχουν γίνει συμφωνίες με δήμους ή τον Σύνδεσμο ΟΤΑ για την προμήθεια των υλικών προς καύση, ζητά να πληροφορηθεί αν ο ΤΙΤΑΝΑΣ θα λαμβάνει περιβαλλοντικές επιδοτήσεις και καλεί την επιχείρηση να απαντήσει με σαφήνεια πώς θα εξαφανίζονται οι ρύποι από την καύση που θα διενεργείται.

Διαβάστε ακόμα:

Διαμαρτυρία με… καΐκια στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Την άρνηση τμήματος του ΑΠΘ να δεχθεί τυφλό μαθητή καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών

Φθιώτιδα: Αγρότες και ΜΑΤ έδωσαν ”ραντεβού” στο μπλόκο της Ανθήλης – Φωτό!

Πάτρα: Σακάτεψαν στο ξύλο μαθήτρια την ώρα του διαλείμματος!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version