Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Δεν μας είπε ότι του πήραν το δίπλωμα», λέει ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου για τον μεθυσμένο οδηγό σχολικού

Θεσσαλονίκη: «Δεν μας είπε ότι του πήραν το δίπλωμα», λέει ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου για τον μεθυσμένο οδηγό σχολικού
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Δεν είναι καθόλου αστείο να παίζεις με τις ζωές των παιδιών», λέει στο newsit.gr, ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που συνεργάζεται με το ιδιωτικό σχολείο για τον οδηγό σχολικού λεωφορείου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης και χωρίς δίπλωμα.

Ο Δημήτρης Σαββίδης, παραχωρώντας δηλώσεις στο newsit.gr για το αδιανόητο αυτό συμβάν με τον οδηγό σχολικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει πως βρίσεται σε σοκ.

«Πέσαμε απο τα σύννεφα», τονίζει και διευκρινίζει πως «όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς τι κάνει ο καθένας κάθε μέρα στο σπίτι του».

«Μάθαμε τι έγινε και δυστυχώς στενοχωρεθήκαμε πολύ, καθώς δεν μας έχει συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο. Είναι ακραίο γεγονός. Βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκόολ αλλά δεν ξέρουμε σε τι ποσοστό γιατί δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με τον οδηγό», προσθέτει.

Ο ίδιος εξηγεί πως ο 51χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήθφθη χθες (01.10.2024) «είναι ιδιοκτήτης του λεωφορείου που εμείς ναυλώνουμε για το σχολείο. Τον γνωρίζαμε απο παλιά αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι. Δεν μου είπε καν οτι του πήραν το δίπλωμα πριν 15 μέρες. Τώρα είχε πρώτα αφήσει τα παιδιά και κάποιος του έκανε αναφορά και πολύ καλά έκαναν που ενημέρωσαν».

Ξεκαθαρίζει, τέλος πως μετά το περιστατικό «η συνεργασία μας έχει διακοπεί, όπως και το συμβόλαιο μας και είμαστε σε αναζήτηση νέου συνεργάτη», λέει και καταλήγει: «Δεν ειναι δυνατόν να οδηγεί κάποιος μεθυσμένος. Δεν είναι καθόλου αστείο να παίζεις με τις ζωές των παιδιών».

Ο 51χρονος, κατά τη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου της Τροχαίας, χθες Τρίτη, διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει πάλι αλκοόλ, πέραν του επιτρεπτού ορίου και γι’ αυτό και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Ο οδηγός παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ευτυχώς, κανένας από τους μαθητές που μετέφερε δεν έπαθε το παραμικρό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις