Τοπικά Νέα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Εγνατίας, κάνουν σήμερα εργαζόμενοι στην εταιρεία και μέλη της κίνησης "SOSτε το νερό", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξαγγελθείσα αξιοποίηση του 23% της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως το νερό δεν πωλείται, η διαδικασία της αποκρατικοποίησης συνεχίζεται κανονικά. Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος της κίνησης “SOSτε το Νερό”, Γιώργος Αρχοντόπουλος, γνωστοποίησε ότι σήμερα βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, προκειμένου να συναντηθούν με τη διοίκηση, υψηλόβαθμα στελέχη της Suez Environment, με επικεφαλής το διευθυντικό στέλεχος Manouel Nivet.

“Μας είπαν ότι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου απλώς να ενημερωθούν ως μέτοχοι (σ.σ. η Suez κατέχει περίπου το 5% της εταιρείας), αλλά η συγκυρία είναι περίεργη, δεδομένου ότι επέλεξαν να έρθουν σήμερα, ημέρα κατά την οποία ανακοινώνεται ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ. Έγινε παρέμβαση στη συνάντηση και τους ζητήσαμε να αποχωρήσουν” γνωστοποίησε ο κ.Αρχοντόπουλος.

Νωρίτερα επισήμανε: “Είναι η ημερομηνία που το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τον σίφουνα αποκρατικοποίησης, που έχει τέσσερις μήνες διορία, για να καταλήξει σε μια πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό της Θεσσαλονίκης. Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η ιδιωτικοποίηση συνεχίζεται κανονικά, παρά τις εξαγγελίες ότι η εταιρεία δεν θα ιδιωτικοποιηθεί και παρά το δημοψήφισμα (για το νερό) και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην εκάστοτε κυβέρνηση, ότι δεν θέλουν το νερό να πουληθεί”.

Κατά τον κ.Αρχοντόπουλο, οι εργαζόμενοι -που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν γενική συνέλευση- θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει δημόσιος έλεγχος στην ΕΥΑΘ κι ότι η κυβέρνηση θα πάει να φτιάξει μια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), δίνοντας στον ιδιώτη το 23% της εταιρείας και το μάνατζμεντ. Αυτά είναι τα πλάνα τους κι αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο Βερολίνο και το Παρίσι κι είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων και την κακή ποιότητα του νερού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα