Τετάρτη, 17 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τον έλεγχο σε διαμέρισμα που έκρυβε πάνω από 9 κιλά ηρωίνη

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τον έλεγχο σε διαμέρισμα που έκρυβε πάνω από 9 κιλά ηρωίνη
ΦΩΤΟ istock

Η ηρωίνη εντοπίστηκε από αστυνομικούς, που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις, στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία αξιωματικών αξιοποιήθηκαν και οργανώθηκε επιχείρηση.

Χειροπέδες σε δυο άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, κατάσχοντας παράλληλα ηρωίνη συνολικού βάρους άνω των εννέα κιλών.

Πρόκειται για έναν 36χρονο από την Αλβανία και μία 24χρονη ομοεθνή του (αδελφή της συντρόφου του), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος κατείχε, αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, χρησιμοποιώντας ως “καβάντζα” διαμέρισμα σε περιοχή της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει η 24χρονη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μέσα σε ντουλάπα, ένα βαρέλι κι ένα κουτί που περιείχαν 18 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 9 κιλών και 12 γραμμαρίων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε έρευνα στην οικία του 36χρονου, ο οποίος διαμένει παράνομα στη χώρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κολλητικές ταινίες συσκευασίας και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις