Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν ζωντανό αρνάκι σε προαύλιο εκκλησίας και το έδιναν σε λαχειοφόρο αγορά

02.08.2024 | 18:12
Θεσσαλονίκη: Έδεσαν ζωντανό αρνάκι σε προαύλιο εκκλησίας και το έδιναν σε λαχειοφόρο αγορά

Αντιδράσεις προκαλεί μια λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο ένα ζωντανό αρνάκι στο Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικού σωματείου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει το σωματείο Φιλοζωική Δράση Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, στις 25.07.2024 μία γυναίκα είδε ένα ζωντανό αρνάκι δεμένο σε προαύλιο ναού της περιοχής και δινόταν ως έπαθλο σε λαχειοφόρο αγορά στο πλαίσιο πανηγυριού.

Η γυναίκα ενημέρωσε το σωματείο το οποίο προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστου για κακοποίηση ζώου και παραβάσεις ευζωίας, καθώς και για παράνομη κερδοσκοπία. Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο αμέσως μετά την παρέμβαση τους το ζώο απομακρύνθηκε.

Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Ιωάννα Κατιρτζίδου τονίζει στο newsit.gr:

«Δυστυχώς έχουμε δεί πολλές φορές σε αντίστοιχα πανηγύρια να δίνετα ως δώρο ένα αρνί. Προφανώς, η ενορία αποφάσισε πως θα ήταν σωστό το ζώο να δοθεί ως δώρο στη λαχειοφόρο αγορά.

Ο κάθε λαχνός είχε 2 ευρώ και αυτό είναι ουσιαστικά κερδοσκοπία ως προς το ζώο. Ήταν δεμένο όλο το προηγούμενο βράδυ δεμένο με ένα σκοινί στο προαύλιο της εκκλησίας.

Η κοπέλα όμως μας ενημέρωσε αργά, μετά την αγρυπνία, και την επόμενη μέρα που πήγαμε εμείς, δεν το βρήκαμε το ζώο. Κάπως ενημερώθηκαν προφανώς. Είναι διαφορετικό να το κερδίζεις απο ένα κρεοπωλείο και άλλο να κερδίζεις ένα ζωντανό πλάσμα που περιμένει τη σφαγή του.

Επίσης είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν ξέρεις την προέλευση του και αν έχει ασθένειες. Εμάς μετά την παρέμβαση μας, μας ενημέρωσαν ότι το ζώο έχει επιστρέψει εκεί που άνηκε, σε κάποιο μαντρί για παράδειγμα. Θέλουμε να δούμε και με τον νόμο να δούμε τι επιτρέπεται και τι όχι. Ήταν ένα μωρό αρνάκι 4-5 κιλά. Το 2024 τα δικαιώματα των ζώων δεν είναι για να μπαίνουν σε ένα λαχνό και ενημέρωσα και τον ιερέα γι αυτό».

Tags:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version