Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκδοση υπηκόου Μπαχρέιν για εισαγωγή τεράστιας ποσότητας ηρωίνης στις ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Έκδοση υπηκόου Μπαχρέιν για εισαγωγή τεράστιας ποσότητας ηρωίνης στις ΗΠΑ

Στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση ενός 46χρονου υπηκόου Μπαχρέιν. Ο άνδρας καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές για εισαγωγή ηρωίνης στη χώρα.

Ο 46χρονος υπήκοος Μπαχρέιν συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη όταν διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο 46χρονος εισήγαγε έξι κιλά ηρωίνης στην αμερικανική επικράτεια, ενώ φέρεται ότι σχεδίαζε την εισαγωγή άλλου ενός τόνου (!) της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, κατά την εξέτασή του από το δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών που δρουν στην πατρίδα του. Όμως, ισχυρίστηκε ότι τον παγίδεψαν Αμερικανοί πράκτορες της DEA (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών) – οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως μέλη κυκλώματος – και τον έπεισαν να στείλει ποσότητες ηρωίνης στην Αφρική.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, έγιναν δύο συναντήσεις με τους Αμερικανούς πράκτορες, στην Ελλάδα, που αφορούσαν δύο παραδόσεις ναρκωτικών (4 και 2 κιλών ηρωίνης) στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις