Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που κατηγορήθηκε ότι βίασε 13χρονη στον Λαγκαδά

04.10.2024 | 15:10
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που κατηγορήθηκε ότι βίασε 13χρονη στον Λαγκαδά

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Παρασκευή (4.10.24) ο 16χρονος που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού σε χωριό του Λαγκαδά

Είχε προηγηθεί καταγγελία της 13χρονης στις Αρχές, σύμφωνα με την οποία ο 16χρονος τη βίασε την περασμένη Δευτέρα (30.09.24) σε ένα εγκαταλελλειμένο κατάστημα σε χωριό του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.  Το κορίτσι ανέφερε όσα ισχυρίζεται σε μία καθηγήτρια της αλλά και σε μία φίλη της και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Ο 16χρονος συνελήφθη την Τρίτη (01.10.24) ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό ανηλίκου και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους στις οποίες η παρούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη. Σήμερα (04.10.24) ο 16χρονος βρέθηκε ενώπιον της για να δώσει εξηγήσεις, παρουσία παιδοψυχολόγου, και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης της καταγγέλλουσας σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση στο 13χρονο κορίτσι που έκανε την καταγγελία, δεν διαπιστώθηκαν εμφανείς  κακώσεις συμβατές με όσα ισχυρίστηκε η ανήλικη.

Στην κατάθεση του ο 16χρονος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι ήταν οικογενειακοί φίλοι με τη 13χρονη, ότι την ένιωθε σαν φίλη του, ότι δεν την έβλεπε ερωτικά και πως πλέον δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Παναγιώτης Μανώλης, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε: 

«Ο ισχυρισμός ο δικός μας ο οποίος είναι αληθινός. Δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και εσφαλμένως κρατήθηκε. Ο ισχυρισμός αυτός έχει αποδειχθεί αληθινός και ενώπιον της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να αφεθεί ελεύθερος με μοναδικό όρο να μην μπορεί να προσεγγίσει το κορίτσι στα 20 μέτρα. Απο την κλινική εξέταση δεν αποδείχθηκε ο,τίδηποτε και καμία ενόχληση στο κορίτσι. Θεωρώ ότι οι γονείς και το κορίτσι σκέφτηκαν επιπόλαια, χωρίς σκέψη και λογική, με αποτέλεσμα να μπούμε σε αυτή την καταγγελία και θα έρθουν και αυτοί αντιμέτωποι για την ψευδή καταγγελία. Κι εμείς θα προσφύγουμε εναντίον τους, διότι το γεγονός ότι το παιδί αυτό, στα 16 του χρόνια, κρατήθηκε για 3 βράδια, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί καλύτερα την πράξη που έκαναν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version