Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Αντιφασιστική συγκέντρωση μετά τα άγρια επεισόδια έξω από το σχολείο

29.09.2021 | 08:33

Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων, εκεί όπου χθες το πρωί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ σημειώθηκε και νέα ένταση.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει “έξω οι φασίστες από τα σχολεία” και μοιράζουν ανακοινώσεις στους μαθητές που μπαίνουν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι φοιτητές έφτασαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, καθώς χτες ομάδα ακροδεξιών μαθητών επιτέθηκε σε πορεία που είχε καταλήξει έξω από το σχολείο.

«Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε του σχολείου, του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ που χθες έγιναν μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού φασιστικής επίθεσης από περιθωριακά στοιχεία, που από τον προαύλιο χώρο του σχολείου επιτέθηκαν σε συγκέντρωση φοιτητών. Είναι ένα απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό. Ένα περιστατικό που δείχνει και με τον τρόπο που έγινε, κουκούλες, κράνη, ότι αυτοί που το οργάνωσαν δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές και τους αγώνες τους», είχε δηλώσει νωρίτερα στο ThessToday.gr ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, Γιάννης Βασιλειάδης

Διαμαρτυρία ΕΠΑΛ - GRTimes.gr

Φραστική επίθεση μαθητών σε φοιτητές

Ωστόσο υπήρξε και νέα ένταση, στιγμιαία. Συγκεκριμένα, μαθήτρια επιτέθηκε με ύβρεις σε κοπέλα – μέλος της ΚΝΕ που μοίραζε ανακοινώσεις, προσπαθώντας μάλιστα να της αρπάξει τα χαρτιά.

Αυτό γενικεύτηκε, με αρκετούς μαθητές να επιτίθενται λεκτικά στους φοιτητές, και η κατάσταση τελικά να λήγει με παρέμβαση της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο του thesstoday.gr

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων στις 28/9 από φασιστοειδή, περιθωριακά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και το μαθητικό κίνημα, έξω από σχολεία της Σταυρούπολης . Οι μαθητές της Σταυρούπολης και της Θεσσαλονίκης τους έχουν απομονώσει στην πράξη στα σχολεία τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των μαθητικών συμβουλίων, των φοιτητικών συλλόγων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους ενοχλεί η οργάνωσή μας, οι συνελεύσεις μας , όταν πιστεύουμε στη δύναμη μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version