Καρέ – καρέ τον απεγκλωβισμό του 1,5 έτους βρέφους από το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν μέσα κλειδωμένο, στην Θεσσαλονίκη, περιέγραψε ο Β’ υπαρχιφύλακας που συμμετείχε στην επιχείρηση.
Ο Χρήστος Γκανάτσιος, αναφέρθηκε στις κινήσεις της ομάδας ΔΙΑΣ από τη στιγμή που είδαν πως ένα βρέφος είναι κλεισμένο μέσα σε αυτοκίνητο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Όπως λέει, έσπασαν το τζάμι με εργαλείο που δεν ήταν μέρος του υπηρεσιακού επιχειρησιακού εξοπλισμού που λαμβάνουν από την ΕΛΑΣ.
Όπως είπε, βρισκόταν σε περίπολο στην περιοχή της Πυλαίας, όταν διαπίστωσε μαζί με τους συναδέλφους του πως υπάρχει μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση μαζί με κάποιους περιοίκους που έκαναν νόημα.
«Στην αρχή νομίζαμε πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας καθώς η τσάντα της ήταν στο έδαφος. Μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί φώναζε και ούρλιαζε λέγοντας “το παιδί μου” ωστόσο οι υπόλοιποι μας εξήγησαν πως το παιδί ηλικίας περίπου 1,5 έτους βρισκόταν εγκλωβισμένο και κλειδωμένο μέσα στο όχημα της με τα κλειδιά να είναι μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το βγάλει».
«Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα ήταν μέσα. Με την άδεια της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που φέρουμε πάνω μας κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο βρέφος, που ήταν δεμένο. Βέβαια κάναμε θραύση του απέναντι πίνακα του παραθύρου με σκοπό να μη τραυματιστούμε το παιδί ή να μην έχουμε κάποιο άλλο ατυχές συμβάν. Έσπασα το παράθυρο, ξεκλείδωσα το αυτοκίνητο, μπήκα μέσα, άνοιξα την πόρτα του ανηλίκου για να το παραλάβει η μητέρα του. Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο απο το θόρυβο που έκανε το τζάμι και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλεισμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός.
«Σήμερα σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τη μητέρα και τον πατέρα, μας ευχαρίστησαν και μας ευχήθηκαν τα καλύτερα. Εμείς έτυχε για καλή τύχη του μικρού, να είμαστε περαστικοί από εκείνο το σημείο. Η μητέρα μας εξήγησε ότι στο παιδί αρέσει να παίζει με τα κλειδιά και του τα δίνει στο χέρι για να το απασχολεί» είπε.