Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Ευχάριστη εξέλιξη για τον μικρό Χρήστο που χαροπαλεύει – Το τηλεφώνημα στη μητέρα του!

27.04.2018 | 10:22
Θεσσαλονίκη: Ευχάριστη εξέλιξη για τον μικρό Χρήστο που χαροπαλεύει – Το τηλεφώνημα στη μητέρα του!

Αχτίδα φωτός για τον μικρό μαχητή, το 2χρονο αγόρι από τη Θεσσαλονίκη που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του. Ο Χρήστος μεταφέρεται στην Αθήνα...

για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς βρέθηκε συμβατός δότης. Ο μικρούλης Χρήστος μόλις 2 ετών παλεύει από τις πρώτες μέρες της ζωής του μέσα στα νοσοκομεία με ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο που διαλύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Χθες το πρωί η οικογένεια του Χρήστου γέλασε ξανά όταν ενημερώθηκε ότι βρέθηκε απόλυτα συμβατός δότης για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί η μεταμόσχευση στο Αγίας Σοφίας στην Αθήνα να έχει επιτυχία αν και  το σύνδρομο έχει ήδη προχωρήσει. Θα τον παραλάβει ασθενοφόρο Χαμόγελο του Παιδιού μέχρι τη Λάρισα και από εκεί  ασθενοφόρο του Αγία Σοφία μέχρι Αθήνα. Η μάχη του Χρήστου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Ευχή και ελπίδα όλων να βγει ο μικρούλης μας και από αυτή τη μάχη νικητής.

Η μητέρα του παιδιού έδινε αγώνα εδώ και μέρες προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τα νοσήλιά του για μετάβαση σε νοσοκομείο στο Newcastle της Αγγλίας το οποίο ήταν το μοναδικό που μπορούσε να αντιμετωπίσει την περίπτωση και είχε κάνει δεκτό το παιδί. Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα στις 23 Απριλίου, στην συνέχεια η δικηγόρος της οικογένειας κ. Αριάδνη Νούκα κατέθεσε ένσταση και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ συνεδρίασε ξανά χωρίς να λάβει απόφαση.

“Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε νέο εξώδικο, όταν μας ήρθε η πληροφορία ότι βρέθηκε στην Ελλάδα δότης συμβατός και μάλιστα 100%” δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  η κ. Νούκα. Να σημειωθεί ότι για να γίνει ανάλογη επέμβαση στην Ελλάδα ο δότης πρέπει να είναι συμβατός με τον ασθενή σε ποσοστό πάνω από 80%.

Πηγή: Τηλεόραση star, thessnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version