Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Φέσωσε» το Δημόσιο με 1,4 εκατ. ευρώ – Άνοιγε γυμναστήρια και κομμωτήρια μέσω «αχυρανθρώπων»

Θεσσαλονίκη: «Φέσωσε» το Δημόσιο με 1,4 εκατ. ευρώ – Άνοιγε γυμναστήρια και κομμωτήρια μέσω «αχυρανθρώπων»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Άνοιγε γυμναστήρια και κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας στοιχεία προσώπων που λειτουργούσαν ως «αχυράνθρωποι», αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών – μιά απίστευτη απάτη κατά του Δημοσίου.

Ο λόγος για έναν 40χρονο ο οποίος κατηγορείται για απάτη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που φέρεται να προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο για επιχειρήσεις που ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος «υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές δέκα επιχειρήσεων και ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο, το οποίο άσκησε τη σχετική δραστηριότητα αυτών, απέφυγε βεβαιωμένους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μέτρα που έχει επιβάλει το ελληνικό Δημόσιο κατά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ»,

Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία για τη διερεύνηση της οποίας πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων- εφαρμογών, αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές και φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών αλλά και άλλες ανακριτικές πράξεις.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.) για τις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις