Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπολογίζει ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα και ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 71,31 ευρώ έως 158,45 ευρώ. “Δηλαδή θα είναι φθηνότερο συγκριτικά με πέρυσι, σε ποσοστό από 2,93 % έως 8,93%” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.
Πάντως, σύμφωνα με το Κέντρο, οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, αφού όπως υποστηρίζει, εάν δεν προβούν στην απαιτούμενη έρευνα αγοράς και δεν αξιοποιήσουν τις προσφορές που υπάρχουν, τότε δεν αποκλείεται να πέσουν σε “παγίδες”.
Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ υποστηρίζει ότι ένα τραπέζι με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα άλλο, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ