Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 6 ετών σε 27χρονη που μαχαίρωσε 30χρονη για ερωτική αντιζηλία

17.11.2023 | 14:36
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 6 ετών σε 27χρονη που μαχαίρωσε 30χρονη για ερωτική αντιζηλία

Χθες (20-12-2012) το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, ενήργησαν έρευνα στο υπό κατάληψη κτίριο (Βίλα Αμαλία), ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν. Κατά την έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν : Χίλιες διακόσιες σαράντα επτά (1.247) κενές φιάλες μπύρας. Ένα (1) πλαστικό δοχείο χωρητικότητας τεσσάρων (4) λίτρων, με ποσότητα εύφλεκτου υγρού. Δεκατέσσερις (14) κροτίδες. Τέσσερα (4) σπρέι εκτόξευσης πιπεριού. Μία (1) ναυτική φωτοβολίδα. Ένα (1) μεταλλικό πτυσσόμενα γκλομπ. Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαεπτά -17- εκατοστών. Μία (1) χειροβομβίδα χημικών. Μία (1) διαρρηγμένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ένα (1) πυροτέχνημα. Δεκαεννέα (19) καψύλλια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων Τέσσερις (4) σφεντόνες. Εξήντα δύο (62) μεταλλικά σφαιρίδια. Πενήντα ένα (51) μεταλλικά παξιμάδια. Έντεκα (11) αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο. Δύο (2) μάσκες χειρουργείου. Είκοσι (20) ξύλινα κοντάρια. Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1,2- γραμμ. Εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Επίσης, εντός του χώρου υπήρχαν οκτώ (8) άτομα, έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, τα οποία συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η δικογραφία αφορούσε σε παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, εκρηκτικών υλών, ναρκωτικών, καθώς και διατάραξη οικιακής ειρήνης. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦEΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ)

Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη μία 27χρονη. Η νεαρή γυναίκα είχε μαχαιρώσει μία 30χρονη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών σε μία 27χρονη, επειδή επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 30χρονη για ερωτική αντιζηλία.

Οι δικαστές έκριναν την 27χρονη ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη -κατά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας- όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ της αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη μέχρι το Εφετείο, υπό τον όρο να μη πλησιάζει την 30χρονη.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2022, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η 27χρονη, με καταγωγή από την Αλβανία, ακολούθησε την 30χρονη συμπατριώτισσά της και τη μαχαίρωσε τρεις φορές- δύο φορές στην κοιλιά και μία στον αριστερό ώμο. Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η δράστρια παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αιτία του αιματηρού επεισοδίου φέρεται να ήταν η εξωσυζυγική σχέση που -όπως διατεινόταν η κατηγορούμενη, διατηρούσε ο άντρας της και πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών της με την 30χρονη.

«Ήθελα μόνο να τη φοβερίσω. Δεν είχα σκοπό να της κάνω κακό. Τρελάθηκα, όταν είπε ότι θέλει να μου πάρει τα παιδιά και τον άνδρα. Έλεγε ότι εκδίδομαι. Πήρα το μαχαίρι μόνο για να της το δείξω, όχι για να τη χτυπήσω», ανέφερε στην απολογία της η 27χρονη, ζητώντας συγγνώμη από την 30χρονη.

Στην κατάθεσή της ενώπιον των δικαστών, η 30χρονη αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, για την οποία είπε ότι την έχει συγχωρήσει, θεωρώντας ότι σκοπός της «δεν ήταν να με σκοτώσει παρά μόνο να με τραυματίσει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version