Παρασκευή, 11 Οκτ.
27oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η νύχτα δεν κύλησε όπως φαντάζονταν τρεις από τις αποκλειστικές νοσοκόμες…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν στους θαλάμους με τους ασθενείς όταν κάποια στιγμή, άνοιξε η πόρτα του δωματίου…

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενες ότι παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να πληρούν της προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανές, 41 και 57 ετών, αντίστοιχα, και μία 56χρονη από την Αλβανία, οι οποίες συνελήφθησαν -κατά περίπτωση- στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο, όπου αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθείσες στερούνταν άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένες στο εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.

Μόλις πριν από λίγο καιρό, με αφορμή τη σύλληψη άλλων δύο νοσοκόμων “μαϊμού”, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας είχε παραγγείλει, από την Αστυνομία, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις παροχές υπηρεσίας υγείας από νοσοκόμες που εμφανίζονται ως δήθεν αποκλειστικές σε νοσοκομεία, χωρίς να διαθέτουν γνώσεις νοσηλευτικής και άδεια επαγγέλματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε