Τετάρτη, 31 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 38χρονος που εμβόλισε αυτοκίνητο και ξυλοκόπησε τον πατέρα – «Απειλούσε να μας σκοτώσει»

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 38χρονος που εμβόλισε αυτοκίνητο και ξυλοκόπησε τον πατέρα – «Απειλούσε να μας σκοτώσει»
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Καταδίωξε με το αυτοκίνητό του μία οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, εμβολίζοντας το δικό τους όχημα και ξυλοκόπησε τον πατέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών του για ασήμαντη αφορμή. Ο 47χρονος πατέρας μιλάει στο newsit.gr.

Το αδιανόητο περιστατικό σε βάρος της οικογένειας σημειώθηκε το Σάββατο 20.07.2024 στις 18:40 στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Ένας άγνωστος άρχισε να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 47χρονος και τα δύο παιδιά του, 19 και 16 ετών.

Ο 38χρονος οδηγός άρχισε να κορνάρει, να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και προσπαθούσε να προσπεράσει τον 47χρονο σε δρόμο με ένα ρεύμα. Στη συνέχεια, επειδή δεν κατάφερε να τους προσπεράσει, άρχισε να τους κυνηγάει και ενώ ο 47χρονος άλλαξε διαδρομή, ο δράστης συνέχισε να τους ακολουθεί κορνάροντας.

Σε ένα κόκκινο φανάρι που σταμάτησαν και οι δύο, ο 38χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και κινήθηκε προς το δικό τους. Για καλή τους τύχη, άναψε πράσινο και πρόλαβαν να φύγουν. Αυτός όμως συνέχισε να τους ακολουθεί και να τους εμβολίζει προκειμένου να τους αναγκάσει να σταματήσουν.

Τους κυνηγούσε για περισσότερα από 25 λεπτά και χτύπησε το όχημα της οικογένειας συνολικά 4 φορές, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης.

«Θα σας κάψω ζωντανούς, θα σας σκοτώσω…»

Στη συνέχεια ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και άρχισε να χτυπάει τον πατέρα με γροθιές και κλωτσιές στον αυχένα, την πλάτη και το αυτί, μέχρι που του προκάλεσε διάτρηση τυμπάνου.

Όταν ο 47χρονος έπεσε στο έδαφος από τα χτυπήματα, ο 38χρονος πήρε ένα εργαλείο από το αυτοκίνητό του και άρχισε να κυνηγάει τον 19χρονο γιο γύρω από το αυτοκίνητο φωνάζοντας «θα σας κάψω ζωντανούς, θα σας σκοτώσω, θα μάθω που μένετε, ελάτε εδώ αν έχετε αρ@@@@α».

Την ίδια στιγμή ο 16χρονος έτρεξε και κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο για να σώσει την ζωή του. Το περιστατικό έληξε, όταν περαστικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να καλέσουν την αστυνομία.

Ο 47χρονος πατέρας μιλάει στο newsit.gr και τονίζει:

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη σε εμένα και τα παιδιά μου. Εκείνη τη στιγμή πραγματικά φοβήθηκα για την ζωή του μεγάλου μου γιου, γι’ αυτό και έτρεξα να τον προστατέψω. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να γρονθοκοπήσει εμένα μέχρι λιποθυμίας και στη συνέχεια να κυνηγάει το παιδί μου για να το χτυπήσει και να το απειλεί ότι θα το σκοτώσει και θα το κάψει ζωντανό. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που επενέβησαν στο περιστατικό και τον ακινητοποίησαν μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Στη φυλακή ο 38χρονος

Ο 38χρονος καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απειλή και επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 38χρονος αναμένεται να εκτίσει τους 4 μήνες φυλάκισης και η υπόλοιπη ποινή να ανασταλεί επί τριετία.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο 38χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης και ότι βιαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς είχε είχε ενημερωθεί πως είχε χτυπήσει η 5χρονη κόρη του, ενώ ισχυρίστηκε ότι είδε την οικογένεια από τον καθρέφτη να τον βρίζουν και ότι ήθελε να τους προλάβει για να του ζητήσουν συγγνώμη.

Ο δικηγόρος του 47χρονου θύματος και των παιδιών του, Αντώνης Καραγιάννης, δηλώνει στο newsit.gr:

«Εκπροσωπήσαμε τον πατέρα και το τέκνο του που υπήρξαν θύματα των αδικημάτων της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απειλής εκ μέρους του κατηγορουμένου. Επιτύχαμε την καταδίκη του κατηγορουμένου για την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, καθώς και την ανάδειξη στοιχείων που οδήγησαν το Δικαστήριο να παραγγείλει τη διερεύνηση τέλεσης περισσότερων αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του κατηγορουμένου στα πλαίσια του παρόντος περιστατικού».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις