Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Νέα «μαύρα» στοιχεία – Πόσοι μπαίνουν σε ΜΕΘ από εκείνους που βρίσκονται θετικοί

κορονοϊός Βέλγιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ Θεόφιλος Χρυσανθίδης, αναφέροντας ότι από τους 3.000 θετικούς ημερησίως, οι 150, μετά από μερικές ημέρες θα καταλήξουν σε ΜΕΘ.

Ο ίδιος, αναφέρεται στον «γολγοθά γιατρών και νοσηλευτών», που αναγκάζονται να μεταφέρουν τις «κακές ειδήσεις» σε ασθενείς και συγγενείς εδώ και πολλούς μήνες, ενώ διαμηνύει ότι η πίεση που δέχονται οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, είναι ίδια με αυτή του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως λέει στο grtimes.gr, ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης, τόσο σε απλές κλίνες Covid, όσο και σε ΜΕΘ, με την τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ να κλείνει με τη διαθεσιμότητα των κλινών να είναι σε οριακή κατάσταση.

Η υγεία των ασθενών είναι διαβαθμισμένη. Υπάρχουν περιστατικά κορονοϊού τα οποία δεν έχουν μπει σε ΜΕΘ, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σοβαρά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μία ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου, όπου η οξυγόνωση δεν υποστηρίζεται με συμβατικό τρόπο, αλλά με εντατικό.

Όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ, είναι κατά βάση διασωληνωμένοι και δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον μέχρι την αποσωλήνωσή τους, καθώς μπαίνουν σε καταστολή, ενώ ελάχιστοι έχουν εισαχθεί χωρίς να είναι διασωληνωμένοι, ώστε να τους παρέχεται μία στενότερη παρακολούθηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις