Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κούλουμα 2010

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ (ΔΑΣΟΣ ΣΕΪΧ ΣΟΥ)
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ (ΔΑΣΟΣ ΣΕΪΧ ΣΟΥ)

Τι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη την Καθαρά Δευτέρα;  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ,  ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  ΚΑΙ  ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ Ν. ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Την Καθαρά Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού.
Στις 10.00 το πρωί, οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Κέδρινου Λόφου (πλατεία Τσάτρα), για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων. Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες κ.α. καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα στα πλαίσια γιορταστικής ατμόσφαιρας.

Επίσης την Καθαρά Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, διοργανώνεται αποκριάτικη εκδήλωση και στο άλσος Κρυονερίου (δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου)
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μασκαράδες, ξυλοπόδαροι, ενώ στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, ελιές, ταραμάς, κ.λ.π. και θα διανεμηθούν χαρταετοί.

Τέλος, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται και τα «Κούλουμα 2010».
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, στις 12.00, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας.
Συντροφιά στους παρευρισκόμενους θα κρατήσει το παραδοσιακό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» και θα προσφερθούν στους δημότες παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε