Ο Χρήστος Εμμανουηλίδης που εργάζεται στο κατάστημα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σαρανταπόρου και Βελισσαρίου στην περιοχή Ευζώνων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σ’ αυτήν την πρωτότυπη δραστηριότητα που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σημειώνοντας πως η ιδέα ήρθε, όταν πελάτες τους ζητούσαν κρέας κροκόδειλου.
«Λίγο η ζήτηση, λίγο η δική μας θέληση να φέρουμε κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όπως μοσχάρι, κατσίκι, χοιρινό, μας οδήγησε στο να το ψάξουμε περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «σήμερα δεχόμαστε παραγγελίες πέρα από αυτό του κροκόδειλου και για άλλα κρέατα λιγότερο συνηθισμένα όπως καγκουρώ, αγριόχοιρου, στρουθοκάμηλου κ.α.». «Το ψάχνουμε γενικά για να μπορούμε να είμαστε μέσα σε όλα. Αν μείνεις πίσω μόνο χαμένος θα βγεις», επισήμανε ο κ. Εμμανουηλίδης.
Το κρέας κροκόδειλου όπως εξήγησε είναι άσπρο στο χρώμα και έχει γεύση ψαριού. Μπορεί κάποιος να το κάνει σούπα, αλλά και ψητό. Η τιμή του είναι λίγο “τσιμπημένη” λόγω της σπανιότητάς του, καθώς μπορεί να το βρει κάποιος από 30-35 ευρώ το κιλό.
Πηγή: thousandnews