Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Με… ταξί ήθελαν να μεταφέρουν 19 παράνομους μετανάστες

27.06.2014 | 16:19
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέσσερα μέλη κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών από το εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, εντοπίστηκαν και συνελλήφθησαν μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί λαθροδιακινητές (3 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 1 υπήκοος Σομαλίας), σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί «Προώθησης και Διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εξωτερικό της Χώρας».

Το χρονικό της επιχείρησης

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν εντοπίστηκαν στο κέντρο της πόλης οι λαθροδιακινητές, τη στιγμή που επιβίβαζαν σε… ταξί 19 μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην περιοχή των Ελληνοσκοπιανών συνόρων και από εκεί να τους προωθήσουν παράνομα στο εξωτερικό.

Κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις συνεννοήσεις τους αλλά και χρηματικό ποσό

Η σύλληψη των αλλοδαπών που αναφέραμε έγινε επειδή δεν είχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί αποχώρησαν, καθώς αν και δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από την Ελλάδα, είχαν χαρτιά παραμονής.

Οι συλληφθέντες, μετά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: e-saloniki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγρίνιο: Πέντε φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό των κυνηγών στα Καλύβια

Πάτρα: Μετέφεραν νεκρό με… τα πόδια γιατί δεν υπήρχε οδηγός!

Μαίνεται η φωτιά στη Μαλεσίνα – Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική

Λαμία: Ανήλικοι ρομά άρπαξαν από το λαιμό ηλικωμένης το σταυρό της!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version