Site icon NewsIT
15:20 | 25.11.23

Θεσσαλονίκη: «Μου άδειασαν την τραπεζική θυρίδα και την βρήκα κλειδωμένη»

Θεσσαλονίκη: «Μου άδειασαν την τραπεζική θυρίδα και την βρήκα κλειδωμένη»

Λογαριασμοί ΔΕΚΟ,ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και χαρτονομίσματα ευρώ, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Newsit Newsroom

Η τραπεζική θυρίδα που είχε νοικιάσει στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε άδεια και ξεκίνησε για τον ίδιο ένας Γολγοθάς. Θύμα του σκανδάλου με τις υπεξαιρέσεις, μιλάει για πρώτη φορά…

Το σκάνδαλο με τις υπεξαιρέσεις σε τραπεζικές θυρίδες στη Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την πρώτη δικαίωση θύματος. Συνολικά 20 ενοικιαστές, στη συγκεκριμένη τράπεζα, διεκδικούν αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ένα από τα θύματα μιλάει για πρώτη φορά. Περιγράφη τον Γολγοθά που ξεκίνησε, όταν μια μέρα το 2014, βρήκε την τραπεζική θυρίδα του άδεια και κλειδωμένη.

Το σοκ της ζωής του. Η μέρα που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Η τραπεζική θυρίδα είναι κλειδωμένη και όταν την ανοίγει τη βλέπει άδεια, με σημαντικά προσωπικά έγγραφα, μαζί με ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 200.000 ευρώ να έχουν κάνει φτερά.

Είναι ο ένας από τους συνολικά 20 ενοικιαστές που περιμένουν να αποζημιωθούν. Ένα από τα θύματα του σκανδάλου με τις υπεξαιρέσεις σε θυρίδες τράπεζας στη Θεσσαλονίκη που εδώ και χρόνια παλεύουν για δικαίωση. Ένας κάτοικος της πόλης, που αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά στο Live News και να βγάλει από μέσα του σκέψεις που μέχρι σήμερα έχει μοιραστεί με λίγους.

«Σε κάποια επίσκεψή μου στις θυρίδες το 2014 βρήκα την θυρίδα μου τελείως άδεια. Δεν υπήρχε τίποτα», δήλωσε. Η δικαίωση του συνταξιούχου σιδηροδρομικού πριν από λίγες μέρες, που είχε βρει και τη δική του θυρίδα άδεια, στην ίδια τράπεζα, τον έχει κάνει να ελπίζει. Περιμένει ότι πολύ σύντομα θα βγει απόφαση, για να αποζημιωθεί και εκείνος.

Η περιπέτεια για τον ίδιο ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια. Ο δράστης ή οι δράστες που ακόμα δεν έχουν βρεθεί άδειασαν τη θυρίδα και την κλείδωσαν. Η τράπεζα αρχικά αρνείται την οποιαδήποτε ευθύνη και ο ενοικιαστής της θυρίδας πιστεύει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει το δίκιο του. «Ήταν πολύ δύσκολο. Η ψυχολογία μας είχε πέσει, είχαμε αρχίσει να μην εμπιστευόμαστε κανέναν».

«Ντρεπόμουν να το πω αυτό που συνέβη γιατί φοβόμουν ότι δεν θα με πιστέψουν. Προσπαθούσα όσο λιγότερο να συμμετέχω και να μαθαίνω, γιατί ήθελα ηρεμία», είπε το θύμα. Το πρώτο φως στο σκοτεινό τούνελ που βρέθηκε άρχισε να φαίνεται όταν εντοπίστηκε μια τσάντα με μετρητά και κοσμήματα αξίας. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και ορισμένα χρυσαφικά που είχε στη θυρίδα του.

Η υπεξαίρεση πιστοποιείται, υπάλληλος της τράπεζας αντιμετωπίζει κατηγορίες αλλά το 2018 βάζει τέλος στη ζωή του. Πέντε χρόνια μετά, τα θύματα περιμένουν αποζημιώσεις. Υπενθυμίζεται πως στα αστικά δικαστήρια έχουν προσφύγει 20 ενοικιαστές θυρίδων στη συγκεκριμένη τράπεζα της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν συνολικά ποσά που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version