Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Οι πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα και βρήκαν από πίσω νεκρή την 91χρονη

29.07.2024 | 09:15
Θεσσαλονίκη: Οι πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα και βρήκαν από πίσω νεκρή την 91χρονη

Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο διαμέρισμα, όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη. Συγκλονίζει η εικόνα του σκύλου που είδε τον άνθρωπο του να χάνει τη ζωή του στις φλόγες.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (28.07.2024) σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Μόλις οι γείτονες της  γυναίκας αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά, κάλεσαν την πυροσβεστική.

Επί τόπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ξεκίνησε η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς στο εσωτερικό του διαμερίσματος είχε αναπτυχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο.

Τελικά οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρή την 91χρονη γυναίκα πίσω από την είσοδο του διαμερίσματός της και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Όμως, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος εντοπίστηκε εγκλωβισμένος ο σκύλος της άτυχης γυναίκας και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον διασώσουν.

Ο Στέλιος Γερονυμάκης, εθελοντής της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων που βρέθηκε στο σημείο και μετέφερε το άτυχο σκυλάκι στον κτηνίατρο, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν:

«Εμάς μας κάλεσε γείτονας που είδε το σκυλάκι που σώθηκε. Το σκυλάκι αυτό βρισκόταν εγκλωβισμένο στο μπαλκόνι του σπιτιού και είδε τον άνθρωπο του να πεθαίνει ζωντανός.

 

Οι πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι, καθώς φαίνεται πως ήταν κλειδωμένη. Έμενε μαζί με τον γιο της και τη γυναίκα του, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν μόνη της η γυναίκα.

Το σκυλάκι, που είναι περίπου 6-7 ετών δεν φαίνεται να έχει κάτι. Εγώ είδα μόνος λίγες καψαλισμένες τρίχες, όχι κάτι σοβαρό. Η κυρία Νατάσα Παπαγεωργίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης έδωσε αμέσως εντολή στον κτηνίατρο, ο οποίος δέχτηκε και μεταφέραμε το σκυλάκι στο κτηνιατρείο ώστε να εξεταστεί άμεσα».

Ο κτηνίατρος Γρηγόρης Χρυσόπουλος τόνισε στο newsit.gr: «Είναι μία πολύ δυσάρεστη υπόθεση. Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι έχει χαθεί μία ανθρώπινη ζωή και μια οικογένεια έχει μείνει στον δρόμο. Το σκυλάκι ήρθε χθες το βράδυ σε μένα και είναι καλά. Θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, θα γίνει ό,τι χρειαστεί».

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Tags:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version