Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Οργιάζει η διακίνηση ναρκωτικών στον Δενδροπόταμο!

13.11.2015 | 19:25
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

"Τα 4/5 της διακίνησης των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται από το Δενδροπόταμο" καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας...

και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”. Με αφορμή την πρόταση του υπουργείου για την αναδιάταξη των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε τη διφωνία του για το γεγονός -όπως είπε- ότι από τα 23 αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν σήμερα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν 17.

Αναφερόμενος ειδικά στην περιοχή Δενδροποτάμου εκτίμησε ότι αν υλοποιηθεί η πρόταση θα αυξηθεί η εγκληματικότητα και έκανε γνωστό ότι στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ζήτησε να μεταφερθεί η έδρα της Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Δενδροπόταμο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διακίνησης.

Προέβλεψε ότι αν αν δεν προσληφθεί προσωπικό και δεν ανανεωθούν – εκσυγχρονιστούν τα μέσα που διαθέτει η αστυνομία, σε βάθος χρόνου το εγχείρημα της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποτύχει, ενώ χαρακτήρισε πολύ μικρό τον αριθμό των 500 νέων αστυνομικών που θα στελεχώσουν τα επόμενα 2 χρόνια τις υπηρεσίες.

“Δεν θα έχουμε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, θα έχουμε μεγαλύτερη έξαρση της εγκληματικότητας, της μικροεγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Όσο περισσότερο μεγαλώνει η εδαφική αρμοδιότητα ενός αστυνομικού τμήματος τόσο περισσότερο μειώνεται η επιχειρησιακή του ικανότητα” τόνισε ο κ. Κυρίζογλου και υπογράμμισε ότι η επιχειρούμενη αναδιάταξη είναι παρόμοια με την περίπτωση του σχεδίου Καλλικράτης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version