Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οργισμένα συνθήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πώς έφτιαξαν φωτογραφία του Πούτιν

Θεσσαλονίκη: Οργισμένα συνθήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Πώς έφτιαξαν φωτογραφία του Πούτιν

Τα δικά τους μηνύματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα στέλνουν από τη Θεσσαλονίκη. Οργή αλλά και αγωνία για τη ρωσική εισβολή…

Αντιπολεμική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία με πανό και συνθήματα κατά της Ρωσίας και του προέδρου της, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα άτομα που βρίσκονται στο σημείο, είναι ουκρανικής καταγωγής, που αισθάνονται θυμό και λιώνουν από την αγωνία τους, καθώς στο Κίεβο και στις γύρω περιοχές, βρίσκονται φίλοι και συγγενείς τους.

«Ρωσία ντροπή» φωνάζουν πολίτες ουκρανικής καταγωγής που ζουν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για τις ραγδαίες εξελίξεις και την επίθεση που δέχεται η πατρίδα τους. Με ουκρανικές σημαίες και πλακάτ που γράφουν «Πούτιν δολοφόνος» διαμαρτύρονται και ζητούν να επανέλθει η ειρήνη. Μάλιστα αναμένεται να μεταβούν έξω από το ρωσικό προξενείο για να φωνάξουν συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν και μια φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το πρόσωπό του, αιματοβαμμένο. Μέσα από την εικόνα θέλουν να δείξουν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι αιμοσταγής και γυρίζει όπως λένε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω. Τότε που τα περί ζωτικού χώρου, σημάδευαν μια ολόκληρη εποχή και οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς.

«Μαζευτήκαμε για να πούμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτά που γίνονται. Γίνεται πόλεμος στην πατρίδα μας», δηλώνει η κυρία Όλγα. Μια Ουκρανή με καταγωγή από το Κίεβο, που ζει στην Ελλάδα και αγωνιά για τους συγγενείς και φίλους της που βρίσκονται εκεί.

«Βομβαρδίζεται η Ουκρανία σε διαφορετικά σημεία. Έχουμε εκεί συγγενείς και φίλους. Τους υποστηρίζουμε όπως μπορούμε. Μας λένε ότι μέσα στην πόλη του Κιέβου είναι εντάξει αλλά γύρω στα περίχωρα ακούνε εκρήξεις. Εμείς είμαστε ειρηνικός λαός και θέλουμε να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο πόλεμος». Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις