Site icon NewsIT
22:32 | 08.05.17

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο από γονείς μαθητών του 12ου δημοτικού σχολείου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, έκαναν γονείς και δάσκαλοι του 12ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται σε λυόμενο κτίριο της οδού Μαρίας Κάλλας, αντιδρώντας στην επικείμενη μεταφορά των περίπου 120 μαθητών σε άλλα γειτονικά σχολεία της περιοχής.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε πως ο δήμος προτίθεται να προχωρήσει σε συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει το 12ο δημοτικό σχολείο στο φυσικό του χώρο, σε διατηρητέο κτίριο στην περιοχή του Φαλήρου, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, υπάρχει πρόθεση να ενοικιαστεί για τα επόμενα χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και να επαναχρησιμοποιηθεί το σχολείο. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, όπως είπε ο δήμαρχος, “την απόφαση για την μεταφορά των μαθητών θα την πάρει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση” καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με έγγραφό τους έχουν θέσει ζητήματα επικινδυνότητας του λυόμενου.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να συγκροτηθεί μια επιτροπή η οποία θα αναλάβει να διατυπώσει πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ποιες εργασίες απαιτούνται να γίνουν στο υπάρχον κτίριο της οδού Μαρίας Κάλλας. 

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου, Δήμητρα Καμπουράκη, μιλώντας προς το Σώμα υποστήριξε πως “σαν το σχολείο μας είναι άλλα είκοσι παλιά δημοτικά και γυμνάσια, που όμως λειτουργούν κανονικότατα. Για ποιον λόγο υπάρχει η εμμονή αυτή από τις υπηρεσίες του δήμου; Πάσχουν τα έγγραφα πάνω στα οποία στηρίζεται η απόφαση για μετεγκατάσταση”.

“Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος προσωπικά, εμπαίζουν εκατοντάδες μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου”, υπογράμμισε ο επικεφαλής των “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, προτείνοντας να μη μετακινηθούν οι μαθητές σε πέντε διαφορετικά σχολικά κτίρια.

Ο κ. Καλαφάτης παρουσίασε έγγραφο της Εκκλησίας της Ελλάδος με ημερομηνία 10/7/2016, στο οποίο η Εκκλησία, ως ιδιοκτήτρια προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως σχολείο, κτίριο της που βρίσκεται υπό κατάληψη. «Θα μπορούσε εδώ και οχτώ με δέκα μήνες το θέμα να έχει προχωρήσει και, μέσω ΕΣΠΑ, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια να αποκατασταθούν οι ζημιές για να λειτουργήσει ως σχολείο», πρόσθεσε. 

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, υποστήριξε πως «το καλύτερο είναι το σχολείο να γυρίσει στη γειτονιά του και να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά και όχι μακριά», ενώ ο Γιάννης Δελής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρόσθεσε πως «είναι ευθύνη της Πολιτείας και του δήμου να δοθεί οριστική λύση». Ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», είπε πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες από τη διοίκηση για να λειτουργήσει το σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version