Κυριακή, 7 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Περιήγηση στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey» που έφερε στην πόλη 1.210 τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Περιήγηση στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey» που έφερε στην πόλη 1.210 τουρίστες

Το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey» έδεσε στο λιμάνι της πόλης και οι τουρίστες ξεχύθηκαν στη Θεσσαλονίκη για αγορές, αλλά και για βόλτες σε αξιοθέατα.

Με 1.210 επιβάτες από Βουλγαρία, Ισπανία και Αμερική, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey» κατέπλευσε σήμερα στις 10:00 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά και θα σαλπάρει το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ μετά θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτικός πράκτορας, Κυριάκος Καλής, επισήμανε ότι με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ξεχύθηκαν στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας το τετράωρο city tour, με επισκέψεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, αρκετοί «ψήφισαν» την πεζή εξερεύνησή της με τους σχετικούς χάρτες ανά χείρας, ενώ κάποιοι άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο τους στην πόλη, προτίμησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα Ημαθίας.

Tο «Celestyal Journey» διαθέτει, μεταξύ άλλων, 630 καμπίνες και μπορεί να εξυπηρετήσει 1.260 επιβάτες, σε αντίθεση με το «Celestyal Crystal» που ήταν χωρητικότητας 960 επιβατών. Το 40% της πελατείας της εταιρείας Celestyal, είναι Αμερικανοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για εφέτος, σύμφωνα με το σημερινό αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, ανέρχονται σε 81, με την τελευταία την 13η Νοεμβρίου 2024, έναντι των 68 το 2023, 61 το 2022 και 17 το 2021.

Βάσει του σημερινού προγράμματος στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει εφέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το Silver Spirit, το οποίο προερχόμενο από το Βόλο, θα ρίξει άγκυρα στα νερά του Θερμαϊκού στις οκτώ το πρωί και θα αναχωρήσει στις πέντε το απόγευμα με επόμενό του προορισμό τη Μύκονο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις