Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Περιμένουν το νερό για να κάνουν… νωρίτερα Ανάσταση!

Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία από life-events.gr

Σήμερα, Σάββατο 31.03.2018, αναμένεται να ομαλοποιηθούν τα προβλήματα υδροδότησης που έχουν αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό από το βράδυ της Τρίτης. Τι ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ.

Η σοβαρή βλάβη σε αγωγό της ΕΥΑΘ που ταλαιπώρησε χιλιάδες Θεσσαλονικείς – από απλούς πολίτες, μέχρι επαγγελματίες και ασθενείς σε νοσοκομεία – αποκαταστάθηκε χθες, Παρασκευή. Ωστόσο, θα χρειαστεί κάποιος εύλογος χρόνος ώστε να γεμίσουν οι δεξαμενές και να ομαλοποιηθεί η ροή του νερού προς όλη την Θεσσαλονίκη.

Η εικόνα στην Θεσσαλονίκη

Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως σταδιακά αποκαθίσταται η υδροδότηση στις περιοχές της συμπρωτεύουσας.

Μετά την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό, τα συνεργεία της ΕΥΑΘ πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ελέγχου και να υδροδοτήσουν τα νοικοκυριά της πόλης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίδης, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ: «Δεν μπορούν να δοθούν εγγυηθείς ότι δεν θα υπάρξουν νέα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης». Όπως αναφέρει ο κ. Κρεστενίτης ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Όλα αυτά βέβαια ενώ τα νεύρα των πολιτών είναι σε οριακό σημείο, αφού παραμένουν χωρίς νερό για τόσες μέρες! Από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να βγαίνουν στους δρόμους, για να γεμίσουν τα άδεια μπιτόνια τους, με νερό από βρύσες σε δρόμους. Άλλοι πάλι, έτρεχαν να προλάβουν να αγοράσουν, τα τελευταία μπουκαλάκια εμφυαλωμένου νερού.

Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Σάββατο 31.03.2018, η ΕΥΑΘ, αναφέρει:

“Συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης”.

Με πληροφορίες από: thestival.gr, typosthes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις